Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de parti içi muhalefet hareketlendi

CHP'de parti içi muhalefet hareketlendi

CHP İzmir İl kongresinde Ali Engin'e karşı verdiği yarışı kaybeden Levent Eyipişiren sessizliğini bozdu. Eyipişiren'in hedefinde İl Başkanı Ali Engin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu vardı

  • Ege Postası
  • 02.10.2013 - 09:59
Bünyamin DOBRUCALI / Haber servisi - Yaklaşan yerel seçim öncesi CHP'nin parti içi muhalefeti kılıçları kuşandıklarının sinyalini vermeye başladı. Son il kongresinde Aziz Kocaoğlu destekli Ali Engin'e karşı verdiği başkanlık yarışını kaybeden Levent Eyipişiren uzun süren suskunluğunu sert bir açıklamayla bozdu. Facebook hesabından paylaştığı yazıda Ali Engin ve Aziz Kocaoğlu'nu hedef alan Eyipişiren, ikiliyi örgütü bölmekle suçladı. Ali Engin'in açıkça taraf olarak parti tüzüğü ve geleneklerine göre hakemlik yapabilme şansı kalmadığını savunan Eyipişiren, CHP İzmir İl Başkanı artık sadece kendisini seçtiren malum dar kadronun başkanıdır dedi.
İşte Levent Eyipişiren'in Engin ve Kocaoğlu'nu hedef alan açıklaması.

O ANDAN İTİBAREN BAŞKANIM DİYEMEZ
Bugün İzmir CHP YEREL siyasetine özel bir saptama yapmak ihtiyacı duyuyorum. Bir il Başkanı, seçim sürecinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık başvuruları yapılmışken, kalkıp da ben mevcut Başkanı destekliyorum diyebilir. Sizler diyemez dediğimi sandınız ama diyebilir. Fakat o an itibarı ile ben tüm örgütün il Başkanıyım diyemez artık! Herkesi kucaklayan ve liyakata dayalı adil rekabeti ve adaylık yarışında parti hukuğu, tüzüğü ve gelenekleri ışığında hakemlik yapabilme yeteneği kalmamıştır artık!

MALUM DAR KADRONUN İL BAŞKANIDIR
CHP İzmir İl Başkanı artık sadece kendisini seçtiren malum dar kadrounun İl Başkanıdır. Kongrede verdiği iki söz olan 3 seçim için göreve talibim ve tüm adaylıkların önseçimle belirlenmesi için ısrarcı olacağım sözlerini yutmuştur. Bir an önce Karşıyaka Belediye Başkan Adayı olabilmek uğruna kendisine açılan tüm kredileri tüketmiş ve kongrede seçilmesinin diyetini ödemeye çalışmaktadır. Bu yaklaşım partimizi yerelde büyütmeyecektir ve örgütsel sıkıntılar artık ne yazık ki daha da artacaktır. Örgütü kim böldü diye soracak olanlar, İl Başkanı ve Belediye Başkanı yanıtını unutmasınlar!

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.