Dolar 34,1697
%-0.11
Euro 37,8795
%0.28
Altın 2.922,770
%-0.23
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den Bademler'de kooperatif zirvesi

CHP'den Bademler'de kooperatif zirvesi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığının, Dünya Kooperatifçilik yılı olması sebebi ile düzenlediği organizasyon, İzmir'in en eski kooperatiflerinden birinin bulunduğu Urla’ ya bağlı Bademler köyünde gerçekleşti.Hem köylü hem de kooperatif temsilcileri ile buluşan CHP Ak Parti'yi eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 17.11.2012 - 20:22
İZMİR -Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığının, Dünya Kooperatifçilik yılı olması sebebi ile düzenlediği organizasyon, İzmir'in en eski kooperatiflerinden birinin bulunduğu Urla’ ya bağlı Bademler köyünde gerçekleşti. Bademler’deki zirveye CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Erdal Aksünger, Musa Çam, Mustafa Moroğlu CHP Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Saygılı, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar, Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı, Seferihisar İlçe Başkanı Hüseyin Ercan, Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Aslan Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, İl Genel ve Belediye Meclisi Üyeleri, Bademler halkı ile Narenciye, Zeytin, Üzüm, Zeytinyağı ve Hayvancılık kooperatiflerinin başkan ve temsilcileri katıldı.
Toplantının başlangıcı öncesinde tüm katılımcılar, uzun yıllar İzmir Köy Kooperatifi Birlik Başkanlığı görevini yaparak, kooperatifçiliğin yaygınlaşması için büyük çabalar sarf eden, eski Bakanlardan Mahmut Türkmenoğlu’nun Bademli köyünde bulunan kabrini ziyaret etti.

Köy meydanında gerçekleşen etkinliğin ilk konuşmasını Bademler Kooperatifi Başkanı Mehmet Sever yaparak, katılımcılara ve organizasyonu düzenleyen CHP’ye teşekkürlerini sunduğunu belirtti.

Sermaye Kooperatifleri İstemez

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’de yaptığı konuşmada, Kooperatifçiliğin zamanın sağ görüşlü partileri tarafından yok edildiğine dikkat çekerek, CHP’nin kooperatifçiliğin yaşaması için bu işin başlangıcını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda var gücüyle mücadelesini sürdürdüğünü belirterek “Büyük sermaye grupları kooperatifçilik olsun istemez. Çünkü o zaman köylünün ürününü istediği fiyattan istediği kişiye satma şansı olacaktır. Sermayeden güç alan siyasi oluşumlarda köylünün üretmesini, kooperatiflerin yaşamasını istemez, tıpkı şimdi AKP’nin istemediği gibi. Onlar, köylü bu işlerle uğraşmasın, tüccar, büyük holdingler istedikleri gibi at koştursunlar ister ama buna izin vermedik vermeyeceğiz” dedi

Ali Engin’in ardından konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ da konuşmasında, hem köy kooperatifleri ile yaptıkları işbirliğini hem de kendi partisinin neden iktidar olmasını istediğini anlattı. Kocaoğlu şunları söyledi.

Ensemizde Boza Pişiriyorlar

Belediye başkanlığı çok zor bir iş, ensemizde boza pişirilirken iş yapmaya çalışıyoruz. Attığınız her imza çok önemli, bir hata yaparsanız hemen tepenize binmek için bekliyorlar. Hatanın büyük ya da küçük olması önemli değil, yeter ki bir hata olsun diye bekleyenler var. İşte böyle zor bir zamanda biz köylümüzün, kooperatiflerimizin yanında olduk, olmaya da devem ediyoruz. Köy yollarını, tarla yollarını yıllardır asfaltlıyoruz, yüzde 95’ini bitirdik. Şimdi bozulanların onarımına da başladık, bu yollar öyle şehir yolları gibi değil, zor yollar ama biz köylümüz için zorluklarla mücadele etmeyi seviyoruz. Türkiye’de ilk kez yapılan bir hizmetle okullara süt dağıtmaya başladık ve sütü de Tire’den aldık. Hayır bu işi devlet yapacak dediler şimdi bekliyoruz, Şubat tatili geldi inşallah başlayacaklar. Arkadaşlarımız şimdi ne yapacağız dediler, dedim ki bizde evlere dağıtırız. Bu o an aklıma gelmişti ama şimdi tüm İzmir’de, hem de şehrimizde üretilen sütü evlere dağıtıyoruz. 0-5 yaş arasında olan, dar gelirli vatandaşlarımızın çocukları için sütleri evlerine kadar götürüyoruz. Çicek alınacak Bayındır’dan, çocuklarımız C vitamini alsın diye dağıttığımız mandalinaları Seferihisar’dan ve daha bir çok kooperatifimizden bir çok ürünü yaptığımız anlaşmalarla direk olarak üreticisinden, köylümüzün kendisinden alıyoruz. Çünkü biz köylümüz kazansın, emeğinin karşılığını alsın istiyoruz.

Kocaoğlu, konuşmasında CHP’li milletvekili ve Parti Meclisi üyelerine seslenerek “ Biz partimizin iktidar olmasını çok istiyoruz sizin de iktidar olmayı çok istediğinizi biliyoruz, ama belediye başkanı olarak bizler her imzada, her hizmette hatası ve kusuru aranan insanlar olmaktan sıkıldık, yorulduk. Partimizin iktidar olmasını kendimiz adına, fazladan bir şeyler istemek için değil, yaptığımız hizmetleri rahatça yapmak için istiyoruz. Ayrıcalık, kolaycılık anlayışı içinde olmadan CHP’nin iktidar olmasını istiyoruz. Zaten kolay iş yapamayız artık zorluklar içinde çalışmaya alıştık, biz başımızın çaresine bakarız” dedi.

Köylü CHP İktidarında Gülecek, Kazanacak

Son konuşmacı olarak kürsüye gelen, CHP parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Oğuz Oyan’ da, AKP’nin iktidara gelmeden, IMF ile anlaşmaları yok sayacağını, Köylüyü kalkındıracağını söylediğini belirterek “Gelir gelmez ilk işleri IMF ile olan anlaşmayı 4 yıl daha uzatmak oldu. Köylüyü kalkındırmayı bırakın, mazota, tarımsal ilaçlara, vergilere yaptıkları zamlar ve ithalata tanıdıkları kolaylıklar sebebi ile köylüyü bitirdiler. Çünkü yerli üretim biterse onların yandaş ve destekçileri yurt dışından ithal ürünleri getirecek ve fahiş karlar elde edeceklerdi ve öylede oldu. Ama artık üreticide köylüde gerçeği gördü. Keşke bunları yaşamadan AKP’nin gerçek yüzünü görebilseydi halkımız, ama en azından şimdi kimin ne olduğunu biliyor. İnşallah çok yakın olduğuna inandığımız CHP iktidarında kooperatifçilik yükselecek, değerlenecek ve buda köyünün üreticinin zenginleşmesi, rahatlaması ve daha çok üretmesi ile Türkiye’nin kaderini değiştirecek dedi.

Toplantıda, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Ürün Koordinatörü Veli Ercan, Köy-Koop İl Temsilcisi Muhittin Akbulut, Dünya Gazetesi Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım’da söz alarak kooperatifçiliğin gerekliliği ve nasıl ayağa kaldırılması hakkında konuşmalar yaparken, Kooperatifçilik yılı sebebi ile yapılan organizasyona ev sahipliği yapan Bademler köyü halkı misafirlere kendilerinin yaptıkları, keşkek, gözleme ve köylerinde üretilen mandalinalardan ikramlarda bulundu.

.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.