Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den YSK'ya sert tepki: Daha 45 günlük süre...

CHP'den YSK'ya sert tepki: Daha 45 günlük süre...

CHP'li Altay: “Kaçak sarayın hırs ve ihtirasıyla YSK’nın apar topar bir tarih açıklamasını garipsiyorum.”

  • Ege Postası
  • 20.08.2015 - 13:52
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, YSK’nın seçim tarihi açıklamasına ilişkin, “Kaçak sarayın hırs ve ihtirasıyla YSK’nın apar topar bir tarih açıklamasını garipsiyorum” derken, “Cumhurbaşkanı Türkiye ile oynamaktadır. Türkiye üzerinden kumar oynuyor” dedi.

Altay, TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

-“YSK’NIN APAR TOPAR BİR TARİH AÇIKLAMASINI GARİPSİYORUM”-
Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nun seçimin 1 Kasım'da yapılmasını öngören seçim takvimi taslağını siyasi partilerin görüşüne sunmasına ilişkin soruya Altay, “Anayasamız gereği 45 günlük süre dolmadan yani CHP’ye son 3 günde kalmış olsa bir koalisyon hükümeti kurma hakkı elinden alınmak istenirken kaçak sarayın hırs ve ihtirasıyla YSK’nın apar topar bir tarih açıklamasını garipsiyorum. Yetkili organlarımız gerekli değerlendirmeyi yapıp YSK’ya gerekirse bir görüş bildirirler ama ben hala an itibarıyla Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na bir koalisyon hükümeti kurma noktasında görev verilmesinin olması gerekenin, işin doğasının bu olduğunun altını çizmek istiyorum. Burada çok açık bir hak gasbı var, görevi suiistimal var, anayasayı ihlal var, teamülleri alt-üst etmek var. Ama şunun altını çizmemiz lazım, Türkiye’de son zamanlarda orta yerdeki anayasanın özü ve ruhu iğfal edilmekte” dedi.

-“CUMHURBAŞKANI BU PARANOYADAN BİR AN ÖNCE KURTULMALIDIR”-
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tavrını eleştiren Altay, şöyle dedi:
“Sayın Cumhurbaşkanı bu keyfi yönetim anlayışından, bu kin, ihtiras, hırstan, bu paranoyadan bir an önce kurtulmalıdır. Yani Cumhurbaşkanı Türkiye ile oynamaktadır. Türkiye’nin kaderi ile oynamaktadır. Daha dün 12 şehidimiz orta yerdeyken ocaklara ateş düşmüşken Sayın Cumhurbaşkanı’nın muhtarlara fıkra anlatması garip, yadırganacak bir durumdur ve hiç de hoş değildir. Sayın Cumhurbaşkanı’nın biraz aklıselim davranması bu ihtirastan artık bir parça da olsa kurtulması lazım.

-“TÜRKİYE ÜZERİNDEN KUMAR OYNUYOR”-
Devlet oyuncak değildir, devlet Recep Tayyip Erdoğan’ın çiftliği hiç değildir. Türkiye üzerinden kumar oynuyor, bedeli 77 milyon için çok ağır olacak bir kumar oynuyor.”

-BAHÇELİ’NİN ÖNERİSİ-
“MHP lideri Bahçeli’nin bazı bölgelerde sıkıyönetim ilan edilmesi ve seçim tarihinin ertelenmesi önerisine ne diyorsunuz'” sorusuna da Altay, şu yanıtı verdi:
“Biz başından beri seçimlerin apar topar yapılmasının orta yerde bu terör sorunu varken seçimlerin böyle apar topar Türkiye’nin seçime gidilmesinin çok doğru olmadığını söyledik. İlkbahar seçim için daha doğru erken seçim için belki daha doğru bir tarih.”

-“CUMHURBAŞKANI HEM CAM KENARI HEM HOSTES KOLTUĞU İSTİYOR”-
Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarının hatırlatılması üzerine Altay, “Cumhurbaşkanının köfte möfte esprileri o makama yakışan espriler değil ama ben de benzer bir karşılık vereyim. Cumhurbaşkanı hem cam kenarı hem hostes koltuğu istiyor. Daha bir hafta süre varken, ben görev vermem, bu iş bitmiştir gibi hüküm vermesi yetki gasbıdır, görevi suiistimaldir, anayasayı ihlaldir, milli iradeye ipotek koymaktır. Böyle bir cumhurbaşkanlığı uygulamasının Türkiye’de değil, dünyada da örneği yoktur” dedi.

-“KAN, BARUT KOKUSU İÇİNDE TÜRKİYE’Yİ APAR TOPAR BİR SEÇİME TAŞIMANIN BEDELİNİ DE BİRİLERİ ŞÜPHESİZ ÖDEYECEK”-
Erken seçime ilişkin de Altay, “Erken seçim Türkiye için büyük sakıncalar içerir. Bir erken seçim Türkiye için yapılabilecek bir ihanettir. Kan, barut kokusu içinde Türkiye’yi apar topar bir seçime taşımanın bedelini de birileri şüphesiz ödeyecek” değerlendirmesini yaptı.
“Cumhurbaşkanı’nın görev vermesini bekliyorsunuz” sözüne de Altay, “Biz halen bekliyoruz” karşılığını verdi.
“CHP bu aşamada bir inisiyatif almayı düşünüyor mu'” sorusuna da Altay, “Anamahulefet parti liderine hükümet kurma görevi vermeden, 4 ayrı hükümet seçeneği orta yerde dururken, anamuhalefet partisine ben sana görev vermiyorum demek seçmenle dalga geçmektir, milli iradeye ipotek koymaktır, ambargo koymaktır, 77 milyonun tercihine hakarettir, saygısızlıktır” dedi.

-“BÖYLE BİR DENGESİZLİK OLABİLİR Mİ'”-
“Başbakan’ın açıklamaları var, kapım açık diyor, nasıl değerlendiriyorsunuz'” sorusuna da Altay, “Başbakan, ben o kapıyı anlamış değilim. Başbakan Türkiye’nin 40 gününü eveledi, geveledi, gele gele hem CHP’ye hem MHP’ye iki aylık bir hükümet kuralım dedi. Başbakan milletle dalga mı geçiyor, ne kapısı açıkmış, ne münasebet, böyle bir dengesizlik olabilir mi'" dedi.

-“SIKIYÖNETİMİ DOĞRU BULMAYIZ”-
“MHP’nin olağanüstü hal çağrısını nasıl değerlendiriyorsunuz'” sorusuna da Altay, “Türkiye’de o bölgede yıllarca sıkıyönetimler oldu, onun için o bölge bu halde. Sıkıyönetimi doğru bulmayız” yanıtını verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.