Dolar 34,0135
%-0.02
Euro 37,8574
%-0.02
Altın 2.826,990
%0.07
Bist-100 9.577,00
%-1.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den 'kefenli etkinliğe' tepki: Ülkenin geleceğine dinamit!

CHP'den 'kefenli etkinliğe' tepki: Ülkenin geleceğine dinamit!

İstanbul Gaziosmanpaşa’da Küçükköy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 'Filistin’e destek' temasıyla düzenlenen etkinliğe 5 öğrenci yere yatırılarak üzerleri beyaz kefenle örtüldü. CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel sosyal medya hesabından 'kefenli etkinliğe' tepki gösterdi. Yücel açıklamasında, "ÇEDES bir yıkım projesine, Milli Eğitim Bakanlığı makamını işgal eden zat da bir milli güvenlik sorununa dönüşmüştür" dedi.

  • Ege Postası
  • 22.05.2024 - 16:55
  • Güncelleme: 22.05.2024 - 17:27

EGEPOSTASI- Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi”ne (ÇEDES) karşı tepkiler devam ediyor. 

ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİSİNDE BEYAZ KEFEN

İstanbul Gaziosmanpaşa’da Küçükköy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 'Filistin’e destek' temasıyla düzenlenen etkinliğe onlarca öğrenci katılırken yapılan tiyatro gösterisinde 5 öğrenci yere yatırılarak üzerleri beyaz kefenle örtüldü. Küçük kız çocuklarının başlarının kapatıldığı törende erkek öğrencilerden bazılarına da asker kıyafeti giydirildi. 

CHP'DEN TEPKİ: MİLLİ GÜVENLİK SORUNU! 

Öğrencilerin beyaz kefenle örtülmesine CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel sosyal medya hesabından tepki gösterdi. 

Yücel'in açıklaması şu şekilde; 

"Nasıl bir akıl çocuklara kefen giydirip, onların yıllarca travma yaşamasına sebep olabilir! Nasıl bir düşünce, tarikatları üstelik de Meclis kürsüsünde savunabilir! Bir Milli Eğitim Bakanı( ! ) bir ülkenin geleceğine nasıl böyle dinamit koyar, evlatlarına nasıl böyle bir kötülük yapar? Vicdanı, çocuk sevgisi, asgari pedogoji bilgisi olan hiçbir kişi böyle akıl almaz bir davranışta bulunamaz. ÇEDES bir yıkım projesine, Milli Eğitim Bakanlığı makamını işgal eden zat da bir milli güvenlik sorununa dönüşmüştür."

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.