Dolar 34,2298
%-0.04
Euro 37,5110
%-0.34
Altın 2.877,000
%-0.34
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP kapı gibi...

CHP kapı gibi...

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gezi Parkı olaylarına değindi. "Gezi'de eylem yapan gençlerin Türkiye'nin gençleri olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "O gençleri göz ardı edemeyiz. Onların haklı eylemlerinin yanında kapı gibi CHP duracaktır" dedi.

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 14:55
ANKARA - Gezi Parkı olayları nedeniyle Türkiye genelinde hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Doğrudan insanların hedef alınmasıyla başladı bu olaylar. 10'un üzerinde vatandaşın göz kaybı var" şeklinde konuştu.

'KÜÇÜK BİR PARKTA YEŞEREN KÜÇÜK BİR FİLİZ'

Gezi Parkı'nda eylem yapanların Türkiye'nin geleceği olduğunu ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle: "Bu gençlik Türkiye'nin küresel yüzü, dünyayı okuyan ve anlayan kuşağı. O yüzden, küçük bir parkta yeşeren küçük bir filiz tüm dünyada ses getirdi. ABD'den Japonya'ya, İspanya'dan Rusya'ya kadar. Çünkü bu kuşak dünyanın sorunlarıya ilgilen kuşak. Bizim geleceğimizdir."

'İKTİDAR HALKA HESAP VERECEK'
"Demokrasi farklı bir şey. Sadece sandığa gidip oy kullanmak değil. 4 yılda bir sandığa gidin, oy kullanın, bitti. Bir 4 yıl sonra tekrar. Bu demokrasi değil. Demokrasi siyasal iktidarın halka hesap verdiği rejimin adıdır. Bu ülkede 76 milyon yurttaş yaşıyorsa, vergi ödüyorsa hesap vereceksin. Ama Türkiye henüz bu noktaya gelmedi. Gençlere sesleniyorum, vergi ödeyen tüm yurttaşlara sesleniyorum, ödediğin verginin hesabını ver. Çağdaş Türkiye'ye katkıda bulun."

'EYVAH YİNE KONUŞACAK KORKUSU'
"Bir şeye daha dikkatinizi çekmek isterim. Tüm Türkiye psikanalize merak sardı. Eyvah, Recep Tayyip Erdoğan konuşacak korkusu saldı. Köşe yazarları, bilim insanları, sade vatandaş, hepimiz psikolog olduk. Hepimiz vazgeçirmeye çalışıyoruz. Aman yapma etme, memleketi felakete sürükleyeceksin. Öfke baldan tatlıdır, sana zararı yok ama ülkeye var... Her toplumun içinde provokatörler var. Gençlerin arasına sızabilirler. Hepimizin ortak görevi provokasyona gelmemektir."

'SIKMAZSAN NAMERTSİN'
"Faiz lobisi yeni mi aklına geld? 10 yıldır ülkeyi yönetiyorsun. Ümüğünü sıkacam diyor. Sıkmazsan namertsin.

'SİYASETÇİ VATANDAŞINI AŞAĞILAMAZ'
"Siyasetçinin birden fazla özelliğinin olması lazım. Siyasetçi vatandaşını aşağılamaz, onu yüceltir. Siyasetçi inançları, dini istismar etmez. Az önce size Recep Tayyip Erdoğan'ın dini istismar etmek, pırıl pırıl gençlere leke sürmek için ettiği sözlerin örneğini verdim. Siyasetçi, kul hakkı yiyenden hesap soar. Ama bunlar kul hakkı yiyor, yiyenin sırtını sıvazlıyor. Bunların yapısı bu. Siyasetçi yalan söylemez. Çıkıypr. Wall Street protestolarında 17 kişi öldü diyor, elçilik yok öyle bir şey diyor. Ne demeye çalışıyor. Daha az kişi mi öld? Yoksa daha 17'yi bulamdı m? Bir ülkenin başbakanı bir ülkenin elçisi tarafından yalanlanıyorsa güvenilirliği kalmaz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.