Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP kurultayında imza krizi tekrar alevlendi

CHP kurultayında imza krizi tekrar alevlendi

CHP genel başkanlık seçimi için verilen imzalarda mükerrer imzalar olduğu ortaya çıkınca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdarğlu divana dilekçe vererek kendisine atılan mükerrer imzaların silinerek İnce’ye sayılmasını istedi Bunun üzerine kürsüye çıkan İnce "lütuf istemiyorum" diyerek delegelere seslendi: “Bunlar gözünüzün önünde oluyor. Buna dur deyin” dedi. Muharrem İnce'nin konuşmasının ardından Başkanlık Divanı'nın yapılan açıklamada ise İnce ve Kılıçdaroğlu'nun aday oldukları belirtilerek oylama anonsu yapıldı. CHP kurultayında İmza krizi tekrar alevlendi

  • Ege Postası
  • 03.02.2018 - 18:16

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI- 115 imza toplayan Muharrem İnce genel başkan adaylığı için 127 imzayı bulamadı. Ancak Kılıçdaroğlu 48 mükerrer imzanın İnce'ye yazılmasını istedi. Kılıçdaroğlu'nun teklifini de reddetmeyen Muharrem İnce kürsüye çıkarak "Mükerrer oy istemiyorum. Delegenin özgür iradesini istiyorum" dedi. Başkanlık Divanı'ndan yapılan açıklamada ise İnce ve Kılıçdaroğlu'nun aday oldukları belirtilerek oylama anonsu yapıldı.

CHP Genel Kurultayında Genel Başkan adaylığı için gerekli olan oy sayısı 127’ye mükerrer oylar nedeniyle ulaşmadığı ifade edilen Muharrem İnce’ye Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu bana atılan imzalar benden silinsin diyerek divana dilekçe verdi. Divan Başkanı Yılmaz Büyükerşen konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Aday olmak için divana ulaştırılan imzalarda incelemeler tamamlandı. 1137 delege Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na, 115 oy ise Yalova Milletvekili Muharrem İnce’ye verildi. 21 delege iki adaya da imza vermedi. Divan başvuru dosyalarını dikkatle inceledi, mükerrer oylar tespit etti.  165 imza atılan İnce’den 2 imza sahibi imzasını çekti. 163 imzaya indi. 48’i mükerrer çıktı. Geri kalan 115  oy nedeniyle 127 oyu bulamıyor. Buna karşılık 36. Genel Kurultayı divan başkanlığına Sayın Kemal Kılıçdaroğlu dilekçe verdi.  Dilekçede, “Genel Başkan adaylık tekliflerinin incelenmesi sonucu 48 kurultay delegesinin her iki adaya imza verdiği bilgisi divan tarafından paylaşıldı. Bu durumda İnce’nin 115 imzası görülmekte. Tüzük gereği 48 imza sahibinin tercih belirtmeye çağırılması gerekli. Bu aşamadan itibaren mükerrer imzadan kaynaklı bir adayın oylamaya girmemesi bana uygun gelmemektedir. Bu 48 imzanın benim genel başkanlık listemden çıkarılarak diğer aday Muharrem İnce’nin listesinde sayılmasını talep ederim. Böylece her iki aday da genel başkanlık yarışına aday olmaktadır” dedi.

Muharrem İnce açıklama üzerine kürsüye çıkarak mükerrer oy istemediğini belirterek delegenin iradesini talep etti. İnce, “49 arkadaşıma imza eksikse ben buradayım diyen arkadaşlara seseniyorum. Ben lütufla aday olmam. Bu 16 yıllık AKP faşizminin CHP’ye de bulaşmasıdır. Ben özgür iradeleriyle aday olmak istiyorum. 1972’de Ecevit ‘ya özgür iradeli kurultay delegesi olacaksınız ya da kapı kulu olacaksınız’ demişti. Bana imza verenlere baskı kurup onları mükerrer hale getireceksiniz sonra da onları bana vereceksiniz. İstemiyorum. Özgür iradelerini istiyorum. Siz bunu yapacak başaracaksınız inanıyorum. Biz buraya gelirken duvarlara yaza yaza geldik. O topraklı yollarda yürüye yürüye geldik. Gençlik kollarından bu yana çalışa çalışa geldik. Emeğimi kimseye yedirmem. Ben emeğimi Tayyip Erdoğan’a da yedirmem, CHP’ye de yedirmem.  Cesaret diyorsunuz dokunulmazlıklarda gidip el öpüyorsunuz. Hepinizin gözü önünde oluyor bunlar. Buna dur deyin!” dedi. Platforma çıkarak partilileri selamlayan İnce’nin adaylıktan çekilmediği ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.