Dolar 34,2557
%0.05
Euro 37,6515
%0.05
Altın 2.912,740
%-0.3
Bist-100 9.066,00
%-0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Atila'dan öğrenci ve esnafa dost eli

CHP'li Atila'dan öğrenci ve esnafa dost eli

Bornova'daki üniversite öğrencilerinin indirimli alışveriş yapmalarını sağlayacak olan 'Dost Kart' projesi hakkında bilgi veren CHP Bornova Belediyesi Başkan Adayı Yüksek Mimar Olgun Atila, hem öğrencilerin hem de bölge esnafının kazanacağını çalışmaları kısa sürede hayata geçireceklerini söyledi. Atila, Dost Kart ile öğrencilerin, bölge esnafından yüzde 10-15 arasında indirimli alışveriş yapabileceğini kaydetti.

  • Ege Postası
  • 03.03.2014 - 11:18
İZMİR- Yerel seçim çalışmaları kapsamında Bornova Merkez, Doğanlar ve Yeşilova Mahallelerindeki esnaf ve yurttaşlarla bir araya gelen CHP Bornova Belediyesi Başkan Adayı Yüksek Mimar Olgun Atila, sosyal sorumluluk projelerini açıklamayı sürdürüyor. Yerel yönetimlerin yurttaşların daha rahat yaşayabilmelerine olanak sağlayacak çalışmalara öncülük etmesi gerektiğini belirten Atila, üniversite öğrencilerine yönelik hazırlanacak olan Dost Kart sayesinde, hem öğrencilere hem de bölge esnafına dost elini uzatacaklarını söyledi.
Dost Kart projesi hakkında bilgi veren Atila, “İlçemizde üç üniversite yer alıyor. Bunlar arasında Türkiye'nin birçok kentinden öğrenciye eğitim veren Ege Üniversitesi gibi, her anlamda büyük bir üniversitemiz de bulunuyor. Bizim temel çıkış noktamız, Bornova'da bulunan öğrencilere ve onlara çeşitli şekillerde hizmet eden, satış yapan bölge esnafımıza kazanç sağlayacak çalışmalara öncülük etmek. Bu noktada adına 'Dost Kart' dediğimiz projemizi geliştirdik” diye konuştu.

Özellikle ailesinden uzakta okuyan üniversite öğrencilerinin harçlıklarını ucu ucuna harcamak zorunda kaldıklarını belirten Atila, “Ülke ekonomisinin gidişi ortada. İnsanlar zor şartlarda çok az para kazanarak hayatlarını sürdürmek zorunda kalıyor. Bu durum, çocuğunu üniversitede okutan aileleri daha fazla etkiliyor. Biz, sosyal belediyecilik hizmetini toplumun her kesimine yaymak için yola çıktık. Bunlar arasında kuşkusuz üniversite öğrencileri de bulunuyor. Proje kapsamında Bornova Belediyesi tarafından verilecek kartlarla, öğrencilerin yüzde 10-15 oranında indirimden yararlanmalarını hedefliyoruz” diye konuştu.
 


ESNAF DA KAZANACAK
Bornova esnafının da proje sayesinde kazanacağını belirten Atila, “İlçemizde sayıları onbinleri bulan öğrencilerimiz, bu kartı kullanarak günlük ihtiyaçlarını almak ya da gıda gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bölge esnafını tercih edecek. Böylece bir tarafta müşteri potansiyeli artarken diğer tarafta alışveriş sirkülasyonu hız kazanacak. Dolayısıyla yapılan her indirim, kısa sürede kendini amorti ederek esnafa kazanç olarak geri dönecek. Bu çok özel bir proje ve ilçe ekonomisinin canlanmasına katkıda bulunacak” ifadesinde bulundu.
 
İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ
Projenin sağlam zemine kavuşması için sadece Bornova Belediyesi'nin değil; aynı zamanda esnaf ve sanatkarlar odalarının da içinde olduğu bir yapı oluşturmayı arzuladıklarını vurgulayan Atila, sözlerini şöyle sürdürdü: “İşbirliği yaparak, projemizi ilçe genelinde yaygın ve etkin şekilde uygulanmasını sağlayacağız. Biz somut ve ölçülebilir projeler üzerinden siyaset yapıyor; boş vaadlerle yurttaşlarımızın aklını karıştırmıyoruz. Biz, her zaman şunu savunduk: Bornova Bizim Evimiz. Bu yüzden de evimizin her ferdinin sıkıntısını kendi sorunumuz olarak görüyor ve çözüm üretiyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.