Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.921,680
%-0.4
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Aytun Çıray'a göre İzmir'i büyük tehlike bekliyor

CHP'li Aytun Çıray'a göre İzmir'i büyük tehlike bekliyor

İzmir’in her yerinde kontrolsüzce ortaya çıkan Suriyeli kaçaklar hakkında konuşan Dr. Aytun Çıray, “’İzmir’in başına örülmek istenen Suriyeli mülteciler, İzmir’in kalbine indirilmiş hançerdir’ demiştim, ne yazık ki korktuğum başıma geldi” dedi.

  • Ege Postası
  • 31.08.2013 - 10:20
İZMİR- Hükümetin yanlış ve kavgacı dış siyasetinin Türkiye’nin başına bela olduğunu söyleyen Çıray, İzmir, ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyelilerin akınına uğramasına tepki gösteriyor.
“Amacım bir karamsarlık ve panik havası yaymak değildir. Ancak Suriyeli kaçaklar için daha önce yaptığım uyarıya kulak asılmamış olması endişelerimi arttırdı. Bu defa yeniden İçişleri Bakanı başta olmak üzere Sayın İzmir Valisinin dikkatini çeliyor ve uyarıyorum: İzmir bu aşamadan sonra Reyhanlı benzeri bir faciaya gebedir.”
“İzmir’in laik, demokrat yapısını bozmak için Suriyeli kaçakları gönderiyorlar”
Özellikle Basmane semtinde rahatsızlık olduğuna dikkati çeken Çıray, “Bizim milli davamız olmayan Suriye’nin iç sorunlarından size ne… Bizim milli davamız PKK ile savaşmıyorsunuz, gidip el alemin içişlerine karışıyorsun. Bunu yaparken de başta El Kaide uzantıları anti laik terör örgütleriyle iş tutuyorsunuz. Her yapıdan kaçak Suriye’liyi İzmir’e gönderiyorsunuz. İzmir’in laik, demokrat yapısını bozmak için Suriyeli kaçaklara oy kullandırmayı düşünüyorsanız buna izin vermeyiz,” dedi.

"İZMİR'DE SURİYELİ SIĞINMACI MANZARALARI" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

AKP iktidarının Suriyelileri göndermesinin İzmir ile hesaplaşmayı sürdürmeye devam ettiğinin göstergesi olduğunu öne süren CHP İzmir Mv. ve PM üyesi Dr. Aytun Çıray, bu aşamadan sonra İzmir’de her türlü karanlık istihbarat ve terör organizasyonu elemanlarının İzmir’de cirit attığını iddia etti. Dr. Çıray sözlerini şöyle tamamladı:
“Bir yanda ülkemize mülteci adı altında terörist ithal ediliyor, diğer yanda bir insanlık dramı yaşanıyor. İzmir’de yeteri kadar işsizlik yokmuş gibi ucuz işçiler ortaya çıkıyor. Boş ver Suriye’yi sen işsizlik ile savaş”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.