Dolar 34,2554
%0.05
Euro 37,6261
%-0.01
Altın 2.926,900
%0.18
Bist-100 9.134,00
%0.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Demirçalı, Adana’daki işsizliği Meclise taşıdı

CHP'li Demirçalı, Adana’daki işsizliği Meclise taşıdı

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı, Adana’daki işsizlik rakamlarını meclis gündemine taşıdı.Milletvekili Ali Demirçalı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e, AK Parti iktidarı döneminde...

  • Ege Postası
  • 13.08.2013 - 12:48
CHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı, Adana’daki işsizlik rakamlarını meclis gündemine taşıdı.

Milletvekili Ali Demirçalı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e, AK Parti iktidarı döneminde işsizlik rakamlarını yazılı yanıtlamasını istedi, kadın istihdamını artırmak için neler yapıldığını sordu. Demirçalı, Bakan Çelik tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, ”Adana’da 2002-2013 yılları arasında AK Parti’nin iktidar olduğu yıllar itibariyle işsizlik rakamları nedi? Belirtilen yıllar arasında İş-Kur’a müracaat etmiş vatandaşlarımızın sayısı kaçtır'” diye sordu.

İŞSİZLİK SİGORTASINDAN KAÇ KİŞİ FAYDALANDI'

CHP Milletvekili Ali Demirçalı’nın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesi şöyle: “Adana’da çalışabilir nüfusun il ve ilçeler bazında, 2002 yılından günümüze kadar bütün nüfusa oranı nedi? Belirtilen yıllar arasında Adana’da 4447 sayılı işsizlik sigortası kanunu kapsamından kaç kişi işsizlik sigortasından faydalanmak için başvurmuş ve yıllar itibariyle ne kadar ödeme yapılmıştı? İlimizdeki son verilere göre, yurttaşlarımız en çok hangi sektör ve branşlarda iş aramaktadı? Bu sektör ve branşlardaki işsizlik oranları nedi? Adana’da kayıt dışı istihdam oranı ve sayısı kaçtı? İlimizde istihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılması için uygulanan politikalar nelerdi? Uygulamış olduğunuz işgücü politikaları neticesinde, yıllar itibariyle kaç kişiye istihdam sağlanmıştı? Bu çalışmalar için şimdiye kadar ne kadar ödenek ayrılmış ve bu ödeneğin ne kadarı kullanılmıştır'Adana ilinde il ve ilçeler bazında kadın işsizliği ne kadardı? 2002 yılından günümüze kadar rakamsal olarak veriler nedi? Kadın istihdamını artırmak için ilimizde ne gibi tedbirler alınmaktadır'”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.