Dolar 33,9759
%0.11
Euro 37,7868
%-0.08
Altın 2.748,220
%0.06
Bist-100 9.937,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Günaydın: Hukukunu da, meclis kararını da dinlemiyoruz

CHP'li Günaydın: Hukukunu da, meclis kararını da dinlemiyoruz

İzmir’de Konak Halkevi’nin açılışına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, "Eğer toplumsal meşruiyet sorununu aşamadıysan hukukunu da, meclis kararını da dinlemiyoruz." dedi.

  • Ege Postası
  • 30.09.2013 - 09:55
İZMİR- Konak Halkevi'nin açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın ve Sezgin Tanrıkulu ile birlikte CHP İzmir il Başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Erdal Aksünger, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Konak Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Özer ve davetliler katıldı. Tören’de hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu ve ‘Her yer Taksim her yer direniş’ sloganları atıldı.

Halkevleri Çocuk Korosu’nun söylediği şarkıların ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın konuşma yaptı. Türkiye'de Gezi olaylarıyla beraber yeni bir sayfa açıldığını belirten Günaydın, "Ben buna Taksim direnişi, gezi direnişi demiyorum. Çünkü Türkiye'nin tamamında sokakları doldurduk. Haziran ayını Türkiye'nin direniş tarihine altın harflerle yazdırdık. Biz artık sokakları ve meydanları özgür bir memlekete istiyoruz. Dinci faşist çarpık kapitalist kan emiciler ne kadar vites büyütürse Türkiye'de sokaklar ve meydanlar o kadar çok özgür olacak." dedi.

Türkiye'de hakların teker teker insanların elinden alındığını söyleyen Günaydın, "Bize 'direnmeyin, kanun çıkardık' diyorlar. Eskiden bunlara inanan bir toplum vardı. Şimdi diyoruz ki, eğer toplumsal meşruiyet sorununu aşamadıysan hukukunu da meclis kararını da dinlemiyoruz. Bütün mesele budur." diye konuştu. (CİHAN)



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.