Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Güven'in Diyarbakır günlüğü

CHP'li Güven'in Diyarbakır günlüğü

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven  Diyarbakır ziyaretinde şehri gezerken çocuklarla bilye oynadı. Diyarbakır Sur ilçesinde yıkılan binaların arasında oynayan bir grup çocukla bilye oynayan Güven “Diyarbakır İl Başkanlığımız güzel çalışmalar yapmış yakından takip ediyoruz” dedi. Öte yandan Güven ziyaretler sonrası Diyarbakır İl Kongresi'ne katılarak partiye yeni katılanlara rozet taktı. Kongrede konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, "Önümüzdeki seçim erken olur, vaktinde olur fark etmez Mersin, Adana, Antalya, İstanbul, Ankara bu 5'ini alacağız. Hiç şansları yok." dedi. CHP'li Güven'in Diyarbakır günlüğü

  • Ege Postası
  • 28.10.2017 - 08:59

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven CHP Diyarbakır Kongresi’ne Diyarbarkır İl Başkanı Mehmet Sayın’ın davetlisi olarak gitti. Güven ile birlikte İl Yöneticileri Hatice Tatlı ve İsmail Yüzer ve Kadın Kolları MYK Üyesi Perihan Yardımcı da Diyarbarkır’da kongreye katılmak üzere heyette yer aldı.

İzmir-Diyarbakır dayanışması... CHP'li heyet o noktada

Ziyaretin ilk gününde Sur İlçesi’nde incelemeler yapan heyet burada vatandaş ve esnafla bir araya geldi. İl Başkanı Güven Sur ilçesini gezerken yıkık binalar arasında bilye oynayan çocukları görünce gençliğine döndü.

Çocuklarla sokakta bilye oynayan Güven çocukların taleplerini de dinledi.

“DUYGUSAL ZİYARETLER YAPTIK”

Sur’da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan evler nedeniyle mağdur olduklarını belirten vatandaşları dinleyen Güven “Burası maalesef imar olarak yıkılıyor. En büyük sorunları özellikle kendilerinden izin alınmadan evlerinin  yıkılması. Kalacak yerleri olmadığını belirten vatandaşlar var. Bugün duygusal ziyaretler yaptık yıkılmayan tek evin sahibi ise kesinlikle çıkmayacağını söyledi” diye konuştu..

“CHP BURADA ALTERNATİF HALE GELMİŞ”

CHP Diyarbakır İl Örgütü’ünü yoğun çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Başkan Güven “Esnafla konuştuğumuzda bunu daha iyi anladık. Eskiden anketlerde AK Partiye oy vermezseniz alternatif kimi düşünürsünüz sorusuna HDP, HDP’ye vermezseniz kime oy verirsiniz sorusuna ise AKP deniyordu. Şimdi CHP burada alternatif bir parti haline gelmiş durumda. Bizlerden hizmet bekliyorlar. Vatandaş da esnaf da arada kalmış. Bizim amacımız doğu ile batı arasında bir köprü oluşturmak” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır CHP İl Örgütünün İzmir İl örgütünden destek beklediğini söyleyen Güven “Bizleri aralarında görmekten mutluluk duydular. Biz de burda olmaktan mutluyuz”dedi.

”BÜTÜNLÜĞÜ SAĞLAMALIYIZ”

CHP İzmir İl Yöneticisi İsmail Yüzer ise   “Ben aslen Urfa Siverekliyim. Bu toprakları tanırım. Bugün Sur’da gördüklerimizden sonra üzüldük. Burada partimizin ivme kazanması, iktidar olması için elimizden geleni yapacağız. Doğuya biraz daha önem vermeliyiz. Bu köprüyü kurabilmeli ve bütünlüğü sağlayabilmeliyiz” ifadelerini kullandı.

GÜVEN DİYARBAKIR İL KONGRESİNE KATILDI

İzmir CHP heyeti, Diyarbakır ziyaretlerinden sonra CHP İl Kongresi'ne katıldı. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger'in de katıldıkları kongrede İzmir İl Başkanı Güven ve beraberindekiler, partiye yeni katılan üyelere CHP rozeti taktı. Kongre sonrası katılımcılar birlikte halay çekti. 

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Diyarbakır İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "İzmir'den aranıza katılarak sizi batının en uç noktası, demokrasinin, özgürlüklerin, Atatürkçülüğün, cumhuriyetin kuruluş kenti İzmir’in, Diyarbakır’a olan sevgisini, Diyarbakır’a verdiği değeri size anımsatmak için, İzmir’in Diyarbakır sevgisini size taşımak için buradayım. Kongreniz hayırlı uğurlu olsun" dedi. 

AKSÜNGER: BU 5 İLİ ALACAĞIZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, "Önümüzdeki seçim erken olur, vaktinde olur fark etmez Mersin, Adana, Antalya, İstanbul, Ankara bu 5'ini alacağız. Hiç şansları yok." dedi.

Aksünger, CHP Diyarbakır İl Olağan Kongresinde, yerel seçim tartışmalarını değerlendi.

"Neden yerel seçimleri yapmıyo? HDP'nin yeniden aslında kendi belediyelerini alma ihtimalinden korktuğu için. CHP'nin de elindeki birçok büyükşehir belediyesini alacağını bildiği için. Önümüzdeki seçim erken olur, vaktinde olur fark etmez Mersin, Adana, Antalya, İstanbul, Ankara bu 5'ini alacağız. Hiç şansları yok." diyen Aksünger, Türkiye'de kamplaşma üzerinden bir model oluştuğunu, AK Parti'nin bunu çok iyi becerdiğini iddia etti.

Türkiye'den gitmiş Avrupa'da yaşayan bütün insanların bir korku halinde olduğunu savunan Aksünger, "İnanılmaz bir şekilde aşırı sağ partiler yükseliyor. Bunu nedeni burada izlenen politikalar. Çünkü bütün bunların hepsi içerideki iktidarını korumak amacıyla yapılmış konular." diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de kongre anlayışları olduğunu, sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini önemsediklerini ve bunun için de parti içi demokrasiye önem verdiklerini belirtti.

Bingöl, "Diğer siyasi partiler, yenileşme denince baskıyla, zorla, dayatmayla, görevden almalarla yenileşme sağlıyorlar kendilerine göre. Biz ise tam tersini yapıyoruz. Bizim demokratik anlayışımız, kendi dinamikleriyle oluşmasını öngörüyor." ifadelerini kullandı.

Şimdiye kadar yüzün üzerinde ilçe kongresini gerçekleştirdiklerini aktaran Bingöl, il kongrelerini de yaptıklarını, aralık ayının sonuna kadar il ve ilçe kongrelerini tamamlamayı planladıklarını kaydetti.

Kongrede, CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu da birer konuşma yaptı. 

Kongreye, CHP İzmir, Siirt, Bitlis, Batman, Elazığ ve Bingöl il başkanları, parti üyeleri ve delegeler katıldı. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.