Dolar 34,2715
%0.31
Euro 37,4706
%-0.14
Altın 2.900,550
%0.39
Bist-100 8.964,00
%-1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yavuz: Güroymak'ın ismi Norşin değil, Çukur olsun

CHP'li Yavuz: Güroymak'ın ismi Norşin değil, Çukur olsun

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bitlis İl Başkanı Çetin Yavuz, Güroymak ilçesinin isminin 'Norşin' değil, 'Çukur' olmasını istedi. Yavuz, CHP'li vekillerin konuyla ilgili kanun teklifi vereceğini söyledi. Çetin Yavuz, bir basın toplantısı...

  • Ege Postası
  • 22.11.2013 - 11:27
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bitlis İl Başkanı Çetin Yavuz, Güroymak ilçesinin isminin 'Norşin' değil, 'Çukur' olmasını istedi. Yavuz, CHP'li vekillerin konuyla ilgili kanun teklifi vereceğini söyledi.

Çetin Yavuz, bir basın toplantısı düzenleyerek Güroymak’la ilgili girişimlerini açıkladı. İlçenin isminin 'Norşin' olarak değiştirilmesine karşı olduklarını belirten Yavuz, "Çünkü Norşin ismi ilçenin sadece bir mahallesinden esinlenerek verilmiş. Çukur ismi ise tüm bölgeyi kapsıyor. İlçenin isminin Norşin yerine daha da eski olan Çukur olarak değiştirilmesini istiyoruz. Norşin ismi Siirt’in Pervari, Batman’ın Kozluk, Bingöl’ün Genç, Muş’un Solhan gibi yerleşim yerinin eski ismidir. Burada çoğunlukla Ermenilerin yaşadığı bir bölge olduğu için Norşin ismi de Ermenice bir isimdir ve kelime anlamı da yeni köy anlamına gelir. Bizim talebimiz eğer bu isimler değişecekse eski ismi neyse eski ismi verilesin. Ancak eski isim verilmeyecekse biz parti olarak 'Güroymak' olarak kalmasına razıyız." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.