Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yüksel, Moroğlu ve Güven Alabay'ı yalnız bırakmadı

CHP'li Yüksel, Moroğlu ve Güven Alabay'ı yalnız bırakmadı

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, “suç örgütüne üye olduğu” şüphesiyle gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak, Buca Kırıklar’daki İzmir 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na konulan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karşıyaka İlçe Eski Başkanı Adnan Alabay’ın görüş gününde ziyaretçileri vardı.

  • Ege Postası
  • 25.02.2013 - 16:30
İZMİR-  Sanık Alabay’ı, içeride ailesinin yanı sıra partilileri de yalnız bırakmadı. CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu ve Hülya Güven, Alabay’ın “görüş günü” ziyaretçileriydi.

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, insanların suç işleyebileceğini, hukuki süreçle açılacak davalarda, suça ilişkin delillere dayanarak suçlunun cezalandırılabileceğini vurgulayarak, “Ancak Türkiye’de yargı ve yargılama düzeni öyle değişti ki, kendi ülkemizi tanıyamaz hale geldik. Bir anda herkes çete üyesi olabiliyor. Sadece belediye başkanları değil, bu ülkenin Genel Kurmay Başkanlığı yapmış isimlerinden parasız eğitim isteyen gençlere ve ilçe başkanlarına herkes, kuvvetli şüphe cümlesiyle çete üyesi olmakla tutuklu yargılanabiliyor. Alabay’ı ziyaret için gittiğimiz cezaevinden çıktığımızda Antalya Alanya İlçesi Mahmutlar Beldesi’nin CHP’li Belediye Başkanı’nı Ali Çelik’in bazı meclis üyeleriyle gözaltına alındığını öğrendik” dedi.

İlk duruşma tarihi belirsiz
bekleyiş F Tipinde 6-8 ayı bulabiliyor


Bu tür davalarda sanıkların ilk duruşmalarına çıkmak için bekledikleri sürenin 6 – 8 ayı bulabildiğine dikkat çeken Yüksel, şöyle devam etti: “Demokrasisi gelişmiş, yargının adaletli karar verebildiği ülkelerde; tutukluluk duruşması diye bir kavram var. Sanığın söz hakkı, savunma hakkı her şeyden önce geliyor. Bir sanığın cezaevine girebilmesi için, o suça ilişkin sağlam kanıtlar olması gerekiyor. Bizde ise, şüphe yetiyor; delile sanık cezaevindeyken ulaşma geleneği adalete güvensizliği yaygınlaştırıyor. Yargı paketleri hazırlanıyor, paketlerin sayısı arttıkça mağdurların da sayısı katlanıyor. Tutsak İzmir Milletvekilimiz Mustafa Balbay’ın 18 Şubat tarihindeki Ergenekon Duruşmasında söylediği gibi, yargı paketleri matruşka bebek gibi; dördüncüsünün içinden beşincisi çıkıyor. Bir bakıma televizyon dizileri, arkası yarınlar gibi. Pandora’nın kutusu bile, bizim yargı paketlerinin yanında daha adil kalıyor. Eski İlçe Başkanımız Alabay için de durum farklı değil. Alabay’ın ilk kez yargı önüne çıkacağı tarih belirsiz. Her şeye rağmen Adnan Alabay’ı moralli gördük, dostlarına selamlarını iletti.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.