Dolar 34,2557
%0.05
Euro 37,6515
%0.05
Altın 2.912,740
%-0.3
Bist-100 9.066,00
%-0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li başkanlar kritik buluşmada içlerini döktü

CHP'li başkanlar kritik buluşmada içlerini döktü

CHP İzmir İl Başkanlığı kentin CHP’li belediye başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

  • Ege Postası
  • 06.07.2013 - 15:24
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve il yöneticileri Koordinasyon Toplantısı adı altında kentin CHP’li belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen kahvaltılı toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı. Toplantının basına açık bölümünde konuşan İl Başkanı Ali Engin, “ Uzun süredir belediye başkanlarımızla toplantı planlıyorduk. Günden yoğunluğu nedeniyle toplanamamıştık. Bütün belediye başkanlarıyla partinin tüm organları gurur duyuyor. Yaptıkları hizmetler örgüt tarafından da değerlendirilecektir. Rakip partiler eleştiriler yapacaktır. Demokraside bunlar olur.14 aydır görevdeyiz…Bütün belediye başkanlarımızın hizmetlerinden memnunuz. Marjinal gruplar hariç yurttaşlarımızın da memnun olduğunu düşünüyorum. Yeni bir seçim dönemine giriyoruz. Seçimlere hazırlanıyoruz. Yerel seçimler genel seçimden farklı… 8 ay içersinde hizmetlerin daha da artacağı projelerin biteceği bir döneme gireceğiz” ifadelerini kullandı.

ENGİN: ADAY DEĞİLİM

Toplantının basına kapalı bölümünde ise İl Başkanı Engin ‘adaylık’ konusunda son noktayı koydu. Engin’in başkanlara, “İstifa etmeyeceğim, hiçbir yere de aday olmayı düşünmüyorum. Seçimlerde örgütün başında olacağım” dediği öğrenildi. 

ANKET SİTEMİ
Hakan Tartan'ın isminin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için birinci çıktığı ORC Araştırma Şirketi'nin araştırmasına da değinen Ali Engin "Bazı arkadaşlarımız anket çalışmaları yapıyor. Tamam yapın ancak bunları gizli tutun kamuoyuyla paylaşmayın” dediği öğrenilirken bu sözler üzerine salonda bulunanların Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a doğru baktığı ifade edildi. Söz konusu anketle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Azzi Kocaoğlu'nun da sitem dolu bir konuşma yaptığı öğrenildi.



ÖNSEÇİM İKİLEMİ

Toplantıda Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in “kesinlikle önseçim olmalı” dediği bu sözler üzerine Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın “Eğer ön seçim olacaksa da herkes şunu bilsin ki her birimiz başkanız…Erk insanlarız…Ön seçim ne kadar sağlıklı olacaktır” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

KÜRÜM’DEN BAŞKANLARA SİTEM!

Toplantıda en sürpriz çıkışı Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm gerçekleştirdi.Kürüm’ün başkanlara, “ Bir çok açılış gerçekleştirdim. Herkese davet gönderdim ancak etkinliklerime katılmıyorsunuz. Bu doğru değil. Ben olabildiğince gelmeye çalışıyorum. Üzülüyorum.” Dediği belirtildi.

TATI’DAN ŞİKAYET

Belediye meclis üyeleri, ilçe örgütü ve belediye başkanı üçgeninde sıkıntıların gündemden düşmediği Buca’da Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın toplantıda parti içi muhalefetten dert yandığı öğrenildi. Tatı’nın “ beni AKP’lilerden çok kendi partililerim eleştiriyor. Çok fazla da dedikodu oluyor. Sosyal medyadan da hakaretler yapılıyor. Bunların önüne geçmeliyiz” dediği öğrenildi.

BAŞKANLARDAN ORTAK SÖYLEM

Metropol dışı ilçe belediye başkanlarının Kocaoğlu’na özellikle tarım ve ulaşım anlamında yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ettikleri öğrenildi. Metropoldeki başkanlarında aday adaylarına yönelik “Gittikleri toplantılarda belden aşağı vuruyorlar” dedikleri öğrenildi.

KOCAOĞLU'NUN ÖNERİSİYLE BİLDİRGE

Başkan Kocaoğlu’nun toplantıda seçimler öncesinde ortak bir 'sandık bildirgesi' hazırlanmasını istediği öğrenildi. Tüm ilçe ve belediye başkanlarının, ilçe örgütleri ile beraber, bugüne kadar yapılan yatırımları listelemesi ve bundan sonra ilçeye kazandırılacak olan projeleri de belirlemesi öngörüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.