Dolar 34,1724
%0.03
Euro 38,1668
%0
Altın 2.914,500
%-0.2
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li gençlerden o vakfa suç duyurusu!

CHP'li gençlerden o vakfa suç duyurusu!

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ve İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sariküse ile partililer, Karaman'da öğrenci evlerinde, çocuklara yönelik cinsel istismarda bulunulmasıyla ilgili olarak Ensar Vakfı'nın bu kentteki şubesinin ve Karaman İmam Hatip Mezunları Derneği'nin (KAİMDER) yöneticileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. CHP'li gençlerden

  • Ege Postası
  • 23.03.2016 - 14:25
ABDULHAKİM KÜÇÜK / HABER SERVİSİ - CHP İzmir Gençlik Kolları, Karaman'da öğrenci evlerindeki çocuklara cinsel istismarda bulunulmasıyla ilgili olarak Ensar Vakfı'nın bu kentteki şubesinin ve Karaman İmam Hatip Mezunları Derneği'nin (KAİMDER) yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, İzmir Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse , Manisa Gençlik Kolları Başkanı Gülşah  Durbay ve 100’e yakın partili hazır bulundu.
 
CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse suç duyurusundan önce adliyede yaptığı basın açıklamasında “Mücadelemiz çocuklarımızın  daha modern, daha çağdaş, daha güvenilir ortamlarda , barışı kapsayan ortamlarda yaşaması için. Bakanı derhal istifaya davet ediyoruz. Bizim için önemli olan çocuklarımızın bu sapkın  zihniyetten kurtulduğu ve bu sapkın zihniyete çanak tutanların olmadığı bir Türkiye mücadelesidir. Genel Merkezimizin dediği gibi ‘Başka bir gelecek mümkündür ‘ dedi, sözlerini şöyle sürdürdü:
 


“Bu vakfın Çorum Şube Müdürü 2008’de 2 kişiyi tecavüzle suçlanmış ,ceza almış daha sonra iyi hal indiriminden dolayı serbest bırakılmış. Ve Maalesef ki 2016’ya geldiğimiz bu süreçte hiçbir şey değişmemiş. Göz yuman anlayış, bu sefer onlara arka çıkma zihniyetine bürünmüş. Bu vakıf , İzmir İl Gençlik kollarını yürüttüğümüz dönemde sadece cinsel istismar suçlarıyla değil Urla’da denize sıfır arazilerin dönemin Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal’ın  DHMİ arazilerine tahsis edilecek arazileri 42 dönümlük o araziyi bir yazıyla Ensar Vakfı’na bedelinin çok daha altı bir fiyatına adeta peşkeş çekmiştir. Ne yazık ki bu kişi bu ülkenin Maliye Bakanlığı’na getirilmiştir. Bizler bunu 24 Kasım 2014’te ifşa ettik. Buca Meydanı’nda dile getirdik. Bugün de Karaman’da 45 çocuğumuz cinsel istismara uğradı ve buna gene bu devlet  seyirci kaldı. Seyirci kalmakla yetinmedi , bu devletin  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı  Sema Ramazanoğlu  “Bir kere böyle bir şeyin yapılması bu vakfımızın güzel hizmetlerini karalamak anlamına gelmez ‘’ diyerek adeta arka çıktı. Ama onun unuttuğu bir şey vardı 20 Mart 2016’da Ensar Vakfı  bu kişiyle hiçbir ilgimiz yoktur demesini duymamış olacak ki kendisi sadece 2 gün sonra 22 Mart 2016’da bu kişi bu vakıfta bir süre görev yapmıştır dendi. Bu bir çelişki değil midir'”
 
KADIN OLMAKTAN UTANDIRDIĞI İÇİN…
CHP Manisa Gençlik Kolları Başkanı Gülşah Durbay da  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nu kınadıklarını  söylerken, “Karaman ilk değil, son da olmayacak. Bakan ve AKP Muğla milletvekili, çocukların değil, vakfın yanında olmayı seçmiştir. Hepsini kınıyorum, kadın bakanı özellikle kınıyorum, kadın olmaktan utandırdığı için” diye konuştu.
 
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na seslendi, şu soruları yöneltti:
“Tecavüzü belgelenen 10 çocuk var. Kalan 35 çocuğa  ne olmuştu? Tecavüzcü neden 3 yıl boyunca fark edilmemişti? Tecavüzcü öğretmenin görev aldığı  yıllarda kaç öğrenci bu vakıftan geçmiştir. Söz konusu vakıfların ruhsatsız evleri en son ne zaman denetlenmişti? MEB yöneticileri, bu derneğin etkinliklerine neden katılmıştı? Tecavüz vakaları ortaya çıktıktan sonra vakfın çalışmaları denetlenmiş midi? Toplumun yalnızlaşmasını  kader  gibi dayatanlara, gerici saldırılara  mecbur bırakılanlara, yalnızca emeğin değil belki de emek kadar duyguları sömürülen  Anadolu’nun yürekli adamlarına, kadınlarına, çocuklarına başka bir gelecek çağrımızı buradan tekrarlıyoruz .”

YÜKSEL VAKFI İZMİR'DE İSTEMİYORUZ
CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel de, Ensar Vakfının İzmir'de de faaliyetlerini sürdürdüğünü ve bu vakfı İzmir'de istemediklerini söyledi. 


CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel de Diyanet İşleri Başkanlığı’nın skandal fetvasından ve 4+4+4 eğitim sisteminin üzerinden vurgu yaparak hükümete yüklendi. Yüksel,  “Henüz insanlaşma sürecini tamamlamamış ,hayvansal iç güdüleriyle  çocuklara tecavüz eden bu  caniyi lanetliyorum .Bu tecavüzler  ne yazık ki bu hükümetin  14 yıl boyunca uyguladığı eğitim sisteminin  yarattığı iklimin bir ölçüde sonucudur. Babaların kız çocuklarına şehvet duymasıyla ilgili fetvayı veren de yine bu hükümete bağlı değil mi” diye konuştu.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.