Dolar 34,1944
%0.09
Euro 38,0705
%-0.25
Altın 2.893,410
%-0.92
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li kadınlar Cumhuriyet Meydanı'nda kravat attı

CHP'li kadınlar Cumhuriyet Meydanı'nda kravat attı

CHP İzmir'de partili kadınlar, kadınlara uygulanan şiddeti protesto etmek ve "Özgecan Yasası" olarak adlandırılan kanun teklifinin kabul edilmesi için kamuoyu yaratmak adına Cumhuriyet Meydanı'nda oturma eylemi yaptılar. Kadınlar cinsel istismar davalarında uygulanan iyi hal indirimine tepki göstermek için ellerindeki kravatları yere attı. CHP İzmir'de kadınlar

  • Ege Postası
  • 09.03.2016 - 14:43
EGE POSTASI – Kadınlara uygulanan şiddeti protesto etmek ve cinsel saldırı suçlarında zaman aşımının, haksız tahrik ve iyi hal indiriminin kaldırılmasını öngören "Özgecan Yasası" olarak adlandırılan kanun teklifinin kabul edilmesi için kamuoyu yaratmak adına CHP'li kadınlar Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.



CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, il yöneticileri, ilçe başkanları ve meclis üyeleri ellerinde tuttukları afiş ve dövizlerle kadınlara yönelik artan şiddet olaylarına tepki gösterdi, kadın dayanışması çağrısı yaptı.

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, İzmir Milletvekili Murat Bakan ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da eyleme katılarak kadınlara destek verdi.



YASA ÇIKSIN
Kadına yönelik şiddete dikkat çeken Balcı, Özgecan Yasası'nın bir an önce TBMM'de çıkması çağrısı yaptığı konuşmasında şunları söyledi;

“ Kadın gördüğü şiddet ve uğradığı haksızlıklarla çileli koşullarıyla değil, işindeki başarısıyla, fedakar duruşuyla, yeni nesillerin yetişmesinde olmazsa olmazlarıyla anılacak bir Türkiye için çalışıyoruz. Tüm çabamız kadınların insan hakları temelinde siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi ve toplumun bu gelişimi benimsemesi için bu değişim ve gelişiminde kadının ekonomik, sosyal başarıları ile taçlanması içindir. Kadının ayak seslerinin duyulmadığı, kadının eliyle yoğrulmadığı hiçbir mücadele başarıya ulaşmamıştır ve ulaşamayacaktır. Bu nedenledir ki kadın omuzlarındaki yükün farkında olarak tüm anaç tavrıyla sorumlu tüm kesimlerin sorumluluğunu kucaklamaktadır. Yasta değil isyandayız. Emekten yana sokaktayız. Bu nedenle 'Özgecan Yasası' bir an önce TBMM'den çıksın istiyoruz.”

KRAVATLI PROTESTO
Basın açıklamasının ardından kadınlar cinsel istismar davalarında uygulanan 'iyi hal indirimine' tepki göstermek için ellerindeki kravatları yere attı. İzmir Milletvekili Murat Bakan da kravatını çıkartarak yere attı. Kadınlar daha sonra ise oturma eylemi yaptılar. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.