Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li kadınlar Fikir Toplantısı'nda buluştu

CHP'li kadınlar Fikir Toplantısı'nda buluştu

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, Fikir Toplantıları’nın startını verdi. İlçe belediyeleriyle bir araya gelecek kadınlar hem kendi yaptıklarını anlatacak, hem de belediyelerin yaptığı hizmetler konusunda bilgilenecek.Bu çalışmanın ilk durağı Bornova oldu.

  • Ege Postası
  • 11.02.2013 - 17:12
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, Fikir Toplantıları’nın startını Bornova’dan verdi. Toplantıya PM Üyesi Berrin Gürçay Dilekçi, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Kadın Kolları MYK Üyeleri Bedriye Gürkan’la, Duriye Bozkurt, İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, İl yöneticisi Nazan Çetin, ilçe kadın kolları başkanları, il kadın kolları eski başkanları, il kadın kolları yöneticileri ve Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır katıldı.

SÜRPRİZ DOĞUMGÜNÜ

Bornova EVKA 4’te Şahin Tepesi Restoranda gerçekleşen toplantıda CHP İzmir İl Kadın Kolları’nın bugüne kadar yaptıkları çalışmaları ile 7 ay da İzmir programının detayları hakkında slayt gösterisiyle bilgilendirme yapıldı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da göreve başladığı günden buyana ilçede yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.İzmir’den Sorumlu Kadın Kolları MYK Üyesi Bedriye Gürkan için sürpriz doğum günü kutlaması gerçekleşti. 64 yaşına basan Gürkan kendisi için hazırlanan pastadaki mumları üfledi dilek tuttu. Yapılan sürpriz kutlama karşısında Gürkan’ın mutluluğu gözlerinden okundu. 
İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku bugüne kadar gerçekleştirdikleri başarılı çalışmalar nedeniyle partinin tüm kademesinde yer alan kadınlara teşekkür etti.


IŞIK MESAJ GÖNDERDİ
Toplantıya mazereti nedeniyle katılamayan PM Üyesi Saniye Nazik Işık, gönderdiği mesajda şunları söyledi; “Yemin edelim partimizi iktidara taşıyacağımızı görene kadar çalışcağımıza...Cinsiyet kotası önemli bir etkiye sahip. Yerel seçimlerde aday listelerinde bu kota yer alacak. Kadınların siyasette yolunu açacak ve kadınların enerjisinden yararlanmanın önünü açacağız. Aramıza yeni yoldaşlar katmalıyız. Çalınmadık kapı bırakmamalıyız”



DİLEKÇİ’DEN BİRLİK ÇAĞRISI

PM Üyesi Berrin Gürçay Dilekçi, kadınlara birlik beraberlik çağrısı yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Bu toplantıları daha da büyütmeliyiz. Daha sık bir araya gelelim. Ortak kararlar alalım. Yolumuzu çizelim. Sizlere hep birlikte çalışmayı öneriyorum. Lütfen gücünüzün farkında olun ve hep birlikte olalım. Hep birlikte çalışalım hep birlikte seçilelim. Birbirimize farklı davranmayalım. Ayrışmalara geçit vermeyelim. Beraber olmaya çok ihtiyacımız var. Değişebileceğimize inanıyorum. Kadınların bu süreçte iyi bir noktada olacağına inanıyorum. Kadınlara seçilme hakkı veren Mustafa Kemal Atatürk ‘tür…Bundan sonraki sürece baktığımızda bunu yapan tek kişi Kemal Kılıçdaroğlu’dur... Kadınların yolunu açıyor. CHP’deki kota büyük bir adım.Kota zaten vardı. Ancak uygulanabilir olması önemli.Atatürk’ten sonra kadınlara siyasette yol açan lider Kılıçdaroğlu oldu. Bu partinin çıkışı kadınlardan. Genel Başkan’da bu fikirde olduğu için yolumuz kısa…Şunu unutmayalım;Birbirimize ihtiyacımız var.”



GÜVEN ÇİFTÇİLİK YAPAN KADINLARIN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ
“İzmir’in kadınları farklıdır” diyerek konuşmasına başlayan CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, “ Kadınlarımızın yaptığı etkinlikler çok farklı. Karaburun ve Menderes’te çiftçilerle bir araya geldik. Kadın çiftçilerimiz var. Sorunları var. 'Ürettiklerimizi satamıyoruz' diyorlar. Bir hükümet düşünün ki 'biz kadınları destekliyoruz' diyorlar hani destek''Kooperatif kuracağız' diyorlar. Soruyorum kadınların kooperatif kurmaları için özel bir destek oldu m? Kadın kooperatiflerini bu koşulda kuranlar ekonomik düzeyi iyi olanlar. Amaç kadınları desteklemek değil. Laflar hep sözde. Gazetelerde vaatler yapılacaklar yer alıyor. Gerçeğe gelince somut bir şey yok. Kadınlarımızın İzmir’de hep birlikte beraberlik içinde tüm güçlükleri aşarak başarılı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

BOZKURT: 30 İLÇEYİ DE ALACAĞIZ
Kadın Kolları MYK Üyesi Duriye Bozkurt, “ Birliğimizi bütünlüğümüzü kimse bozamaz. Kadınlarımızın gözlerinde ışığı gördüm. 30 ilçeyi de alacağız. Büyükşehir’i de…” dedi. İzmir’den sorumlu MYK Üyesi Bedriye Gürkan ise, “Çaylar yaparız yemekler düzenleriz göbekler atarız bazıları buna dudak büker..CHP ‘nin etkinliklerine altın günü çay partisi fark etmez. Önce buralara kadınları getirelim sonra CHP bünyesine katarız” dedi.



SINDIR ÇAĞRI YAPTI
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ise,  "partimizin son yıllarda heyecanı ve azmi giderek artıyor ayrıca iktidar endeksli…Arkadan giden değiliz biz öncü bir partiyiz...Her zaman bir adım önde olunuz. Rakibinizin öne sürdüğü şeylerin arkasından gitmeyiniz” dedi. Sındır partili kadınlara, “Sadece partililerin buluştuğu günler organizasyonlar yapmayalım” çağrısı yaptı. Başkan Sındır daha sonra yaklaşık 1 saatlik bir sunum gerçekleştirdi ve göreve geldiği günden bu yana yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.