Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şengül:  “Büyükşehir'in 13 şirketi var, 12'si zarar ediyor“

Şengül: “Büyükşehir'in 13 şirketi var, 12'si zarar ediyor“

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi.Büyükşehir’e bağlı şirketlerin zarar ettiğini belirten Şengül, “ Kocaoğlu kötü tüccar" dedi. Karabağlar’da Türkiye’ye örnek bir kentsel dönüşüm gerçekleştireceklerini belirten Şengül, Büyükşehir’in açtığı dönüşüm bilgilendirme bürolarında siyaset yapıldığı iddiasında bulundu.

  • Ege Postası
  • 11.02.2013 - 13:12

SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi. İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem’inde hazır bulunduğu toplantıda Şengül, kentsel dönüşümle ilgili bilgiler verirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinin durumu hakkında da açıklamalarda bulundu. Şengül, CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Alaattin Yüksel’in Konak Tüneli güzergahındaki evlerde yaşanan çatlak nedeniyle yaptıkları çıkışa da metro üzerinden gönderme yaptı.

ŞİRKETLER ZARAR EDİYOR

 AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül düzenlediği basın toplantısında Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Kocaoğlu’na şirketler üzerinden tepki gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun belediyeye ait şirketleri kötü yönettiğini söyleyen Şengül, Büyükşehir’e ait 13 şirketten 12’sinin zarar ettiğinin altını çizdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerini karşılaştırarak konuşmasına devam eden Şengül şunları söyledi; “ Büyükşehir’e ait 13 şirket var.12’si zarar ediyor. Bu şirketlerin toplam zararı 205 milyon TL…Kar etmesi gereken şirketler var ama etmemiş.Tek kar eden şirket METRO A.Ş…Karıda 11 milyon TL… Sanki Büyükşehir bu şirketleri eleman istihdam etmek için kullanıyor. İstanbul Büyükşehir’e ait 23 şirket var. Orayı da inceledik.4’ü zarar ederken diğer şirketler kar da...  4 şirketin toplam zararı 78 milyon TL…Karı ise 452 milyon TL… Kocaoğlu ayrıca esnaf... Kendi şirketini de incelemek lazım. Kar da mı zararda m? Bu rakamlar Büyükşehir Belediyesi’nin aynasıdır. Kocaoğlu kötü tüccar… İZULAŞ’ı finansa edeceksiniz vatandaşı ucuza taşıyacaksınız ancak diğer şirketlerinde kar dengesini tutturması lazım” 



YÜKSEL VE MOROĞLU’NA TEPKİ

Konak Tüneli yolu üzerindeki güzergahta evlerde yaşanan çatlaklar üzerine  CHP İzmirli vekiller Moroğlu ve Yüksel’in  yaklaşımına tepki gösteren Şengül, “ Bu konuda hassas olmaları güzel ancak bu hassasiyeti  metronun yapım sürecinde de göstermeleri gerekiyor…’Plansızdı programsızdı işler uzadı’ diyorlar. Bu eleştiriler metro içinde geçerliydi. ‘En ucuz metroyu yaptık’ dediler. Ancak bitmeyen ucuz bir metro var…” ifadelerini kullandı.

“A SOSYAL DEMOKRATLAR”

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleşen zirvede CHP’li belediye başkanlarının ‘sosyal demokrat oyları garanti altına alıp diğer oylara açılalım’ diyerek belirledikleri yol haritasının kafasına takıldığını belirten Şengül, “ Ne zaman sosyal demokrat olduklarını düşünmeye başladım cevabını bulamadım.CHP  a sosyal kendine demokrat bir parti. Seçim dönemi çok renkli geçecektir” dedi.

"DÖNÜŞÜM BÜROLARINDA SİYASET YAPILIYOR"

Kentsel Dönüşüm hakkında açıklamalar yapan Şengül, Kocaoğlu’nun  “ ‘hükümet bizi engelliyor’ sitemine tepki göstererek, “ Yeni yasanın çıkacak olması biraz geciktirdi bazı yerleri ancak  kendisine onaylanıp gönderildi. 6 aylık zaman zarfında yapıldı.  Kocaoğlu, çalışmaların devam ettiğini söyledi. Cek caklı şeyleri çok duyarız. Somut net bir yol haritası yok. Etüd projeleri ne zaman sonuçlanacak ne zaman yola çıkılacak açıklaması yok. Vatandaşlarla toplantılar yapıyorum onları dinliyorum. Aktepe Emrez’de henüz net bir çalışma yapılmamış vatandaş bilgilendirilmemiş. Açılan bürolarda bırakın vatandaşı bilgilendirmeyi siyaset yapılıyor. Vatandaş korkutuluyor. ‘İktidar gelecek evlerinizi yıkacak’ diye. Bunlardan  Kocaoğlu’nun haberi var mıdır bilmiyorum. Ama buradan çağrı yapıyorum. Bu bürolara gidip baksın. Ben dönüşümde konuyu asla siyasete getirmedim. Sabır çağrısı yaptım” dedi.

"EN ÖNEMLİ DÖNÜŞÜM PROJESİ İZMİR’DE OLACAK"

Karabağlar’da 15 mahalleyi kapsayan dönüşüm hamlesinin önemine değinen Şengül, “  Afet riski yasası Karabağlar’da 15 mahalleyi kapsayan bir dönüşüm alanı var. Bakanlar Kurulu kararıyla onaylandı.Bu alanda 17 bin konut ve 53 bin 500 kişi yaşıyor. Bu alanla ilgili Bakanlık çalışmaları netleştirdi. Fizibilite ve yapımı ile ilgili ihale sürecine çıkılacak. Hedef 2013 sonu 2014 başı ilk temelin atılması. Türkiye’nin en önemli dönüşüm projesi İzmir’de olmuş olacak. Biz sokağa gidip insanlara anlatıyoruz. Görmedikleri şeylere inanmaları zor oluyor. Karabağlar’daki bu dönüşüm bittiğinde herkes buraları görünce dönüşüm olması için öncelik isteyecek” dedi.

“SIKICI BİNALAR OLMAYACAK”

Yapılacak çalışma ve süreç hakkında da bilgiler veren Şengül, “ Bu dönüşüm yapılırken bir anda bütün binalar yıkılıp yapılmayacak. 15 etap da olacak . Boş alanlarımız var hazineye ait bölgede... Özel şahıslara ait araziler ve özel mülkler var. Bunlar gerekirse kamulaştırılıp boş alanlarda inşa yapılacak. Etap etap taşınarak yapılacak bir çalışma olacak. 4 yıla yayılabilir. TOKİ’nin yaptığı konutlar var. Tek tip yapı eleştirisi oluyordu. Karabağlar’da tek tip değil 15 katlı binalardan 4 katlı binalara kadar yapılar olacak. Sıkıcı binalar olmayacak. Peyzajıyla sosyal donatı alanlarıyla ciddi bir tasarım olacak” dedi.

RANT İDDİALARINA TEPKİ

İzmir’de gerçekleşecek dönüşümün çalışmalarında  Bakanlığında, ilçe belediyelerinin de işin içinde olacağını belirten Şengül rant iddialarına tepki göstererek, “  Rant olacaksa öncelikle vatandaşın…. Sonra ilgili kurumların... Dönüşümde rant sağlamak söz konusu değil. Hükümet ciddi bir bütçe ayırdı bu konuya…Dönüşümde rantı bırakın devlete ve ilçe belediyelerine yük olacak.Bayındır Belediyesi’nde restorasyon yapıldı. Kim yapmış araştırın bakalım. AK Partili m? CHP’li m? Hastaneyi araştırın bakalım kimmiş'Başka partili bir çok müteahhidin yaptığı işleri örnek gösterebilirim. Devlet partiye bakmaz bu işlerde…” diye konuştu.   



ÖRNEKKÖY’E AÇIKLIK GETİRDİ

Geçtiğimiz günlerde Örnekköy’e yapılası düşünülen stat konusunda çıkışı hatırlatılan Şengül, “ Stat yapımına karşı değilim. Bir an önce statların kazandırılmasından yanayım. İki stat sözümüz var. Örnekköy’le ilgili aldığımız bilgilere göre dere yatağında ve ciddi bir maliyeti var. Dere yatağı stadın altından geçecekmiş. Ben Mavişehir olsun  demedim. Şehir merkezinde insanlarında kullanabileceği, sadece maç için gitmeyeceği konserlere ya da diğer sporların izlenmeye gidileceği, spor okulların olacağı alanlar olsun istedim. Süper Lig’de doğru dürüst bir takımımız yok. Takımlarımızı kurumsallaştıralım gelirlerine katkı koyacak projeler yapalım. Kulüplere balık tutmasını öğretelim.En büyük hayallerimden biri bu…”diye konuştu. 

"ALSANCAK STADI'NDA FELAKET YAŞANABİLİR"

Alsancak Stadı’nın yıkılıp yerine AVM yapılması yönünde kamuoyunda söylemler olduğuna dikkat çeken Şengül, “ Alsancak Stadı  ömrünü tamamladı. Büyük bir felaket yaşanabilir maç esnasında. İki stadı kazandırdığımızda Alsancak’a ihtiyacımız olmayacak. Ancak burada AVM olacak diye bizim ağzımızdan bir laf çıkmadı. Bu alan TOKi’ye devredilebilecek konuşulanlar bunlar ancak TOKİ bir değerlendirme yapar…O alana uygun otel olur rezidans olur…İzmir’de tutturulmuş AVM diye… Şuna orada fizibilite çalışmaları yapılıyor” dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.