Dolar 34,1541
%0.05
Euro 38,2818
%0.1
Altın 2.934,480
%0.04
Bist-100 9.735,00
%-0.96

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Bu yalana kimse inanmaz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Bu yalana kimse inanmaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 18.02.2015 - 13:48
Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin Meclis çatısı altında can güvenliği yokken AKP'nin, milleti korumak için yasa çıkarma yalanına kimse inanmaz" dedi.

MECLİS'TE YUMRUKLAR KONUŞTU

İç Güvenlik Yasası'nın görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'ndaki kapalı oturumda AK Partili milletvekilleri ile muhalefet milletvekilleri arasında çıkan kavgada beş vekil yaralandı.

Kavgada HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü, CHP milletvekilleri Musa Çam, Aykut Erdoğdu, Refik Eryılmaz, Mahmut Tanal yaralandı. CHP'li Çam ile Eryılmaz'ın ambulansa Başkent Hastanesine götürüldüğü belirtildi. HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün başından yaralandığı görüldü.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 56'ncı Birleşimi, TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı tarafından açıldı. Genel Kurul’a İç Güvenlik Paketi'nin gelmesi bekleniyor. Meclis araştırması açılmasına ilişkin üç önerge okunarak bilgiye sunuldu. HDP grubu, paralel yapı, yargı, güvenlik, TSK, istihbarat, gizli dinleme,... önergelerinin görüşülmesini istedi. HDP’nin önergesi AK Partili vekillerin red oyuyla kabul edilmedi. Usül tartışmasının ardından HDP grubunun önerisi yeniden oylandı ve tekrar AK Parti’nin red oylarıyla kabul edilmedi. MHP grubunun işsizlik ve buna bağlı olarak gelişen iç göç sorununun araştırılması önergesi okundu. Öneri üzerinde görüşmeler sürerken CHP'nin önergesiyle görüşmelere kapalı oturumda devam edildi.

Bahçekapılı, kapalı oturumda görüşmeleri yapılan Milliyetçi Hareket Partisi grup önerisinin oylamasının sonucunda grup önerisinin kabul edilmediğini açıkladı. Ardından CHP'nin Uludere ile ilgili araştırma önergesinin ele alınması önerisi okundu. Öneri, AK Parti'nin önergesiyle kapalı oturumda görüşüldü. Kapalı oturumun ardından Bahçekapılı, CHP önergesinin de kabul edilmediğini açıkladı.

Ardından AK Parti’nin görüşmelerin süreleri ve günleri ile ilgili verdiği önergesi okundu. Önergenin görüşülmesi AK Parti ve HDP’nin teklifi üzerine kapalı oturumda yapılmaya geçildi.

Kapalı oturum devam ederken muhalefet vekilleri sosyal paylaşım adreslerinden oturumda kavgaların yaşandığı bilgilerini paylaştı.

Kavganın ardında CHP'li vekillerin attığı tweetler şöyle:

Ertuğrul Kürtçü: 'Ertugrul Kurkcu AKP'li bir vekil tarafından başına aldığı darbeyle hafif yaralanmış, meclis revirinde müdahale edilmiş. Hastanede değil.'

CHP'li Binnaz Toprak: 'AKP bu yasayi zorbalikla gecirmeye calisiyor! HDP'li uc mv kadina hucum ettikleri icin kavga cikti. Siddet Meclis'te!!'

Özgür Özel:'AKP'nin Meclis'teki çekiçli faşist saldırısında yaralanan İzmir Milletvekili @musacam'ın tomografisi iyi çıktı.

Diğer arkadaşlarda iyi. Oturumu açmak ve kapatmak için kullanılan sembolik tokmağı bile bir saldırı ve suç aletine dönüştüren AKP faşizminden iğreniyorum.'

Sezgin Tanrıkulu: 'AKP yasa çıkarsa halka yapacağı faşist muamelenin provasını,mecliste direnen muhalefete saldırarak yapıyor! #İçGüvenlikYasasınaHayır'

CHP’li vekiller tedavi gören Musa Çam’ı ziyaret etti




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.