Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'nin doktor vekilinden Ebola ve Mers sorusu

CHP'nin doktor vekilinden Ebola ve Mers sorusu

Güven, Ebola salgınından 8 ay sonra alınan önlemlerin nedenini sordu

  • Ege Postası
  • 07.11.2014 - 10:21
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Ebola ve MERS virüsüyle ilgili alınan önlemleri Sağlık Bakanı’na sordu. Özellikle  önlem almakta neden gecikildiği  ile ilgili sorularında Güven,‘Bakanlığınızca hazırlanan Ebola Vaka Yönetim Rehberinin salgının ortaya çıkmasından 8 ay sonra sahaya iletilmesinin gerekçesi nedir'’ şeklindeki çarpıcı sorusunu Bakan Mehmet Müezzinoğlu’na yöneltti.


TÜRKİYE DE VAKALAR ARTIYOR


Ebola Virüs'ünün (EVH) yaklaşık bir yıldır giderek  yayıldığını hatırlatan Güven, “Dünya Sağlık Örgütünün 20 Ekim 2014 tarihli güncellemesine göre dünyada toplam 4 bin 555 kişi bu virüstenölmüştür. Ülkemizde de üç yabancı uyruklu kişinin Ebola şüphesiyle hastaneye kaldırıldığı öğrenilmiştir. MERS-CoV virüsünden ise bugüne kadar dünyada 320 kişinin öldüğü belirtilmiştir.Ülkemizde İstanbul ve Hatay’da iki kişi MERS virüsü nedeniyle ölmüş, Ekim ayında 7 kişinin MERS şüphesi nedeniyle hastaneye kaldırıldıkları öğrenilmiştir” dedi.


BÜYÜK BİR BOŞLUK VAR


Durumun ülkemiz için bu kadar vahim iken Ebola ve MERS virüsünden yurttaşlarımızın korunmasına yönelik önlemlerin hangi tarihte başladığını soran Güven şöyle konuştu: “Bu virüsler hakkında yurttaşlarımız eğitiliyor mu'  Ebola ve MERS virüsünden etkilenmiş bölgelerden gelen hava, kara ve deniz taşıtlarına yönelik önlemler hangi tarihlerde başlatıld? Bu bölgelerden gelenler nasıl kontrol ediliyo? THY ile bu konuda işbirliği yeterli midi? Diğer havayolu şirketleri ile işbirliği bulunmamakta mıdı? gibi sorular önem taşıyor. Çünkü Sağlık Bakanlığınca hazırlanan Ebola Vaka Yönetim Rehberinin salgının ortaya çıkmasından 8 ay sonra sahaya iletilmesi büyük bir boşluğun göstergesidir” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.