Dolar 34,0170
%-0.13
Euro 38,0638
%0.42
Altın 2.827,500
%0.88
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’den Yerlikaya’ya Murat Ağırel için çağrı: Burnu dahi kanasa sorumlusu olacaktır..

CHP’den Yerlikaya’ya Murat Ağırel için çağrı: Burnu dahi kanasa sorumlusu olacaktır..

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, gazeteci Murat Ağırel’in ölüm tehdidi aldığı ve kendisinin öldürülmesi için ihale açıldığına dair yaptığı paylaşım üzerine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı göreve çağırdı. Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle Meclis’e soru önergesi veren Uzun, “Ağırel’in burnu dahi kanasa sorumlusu iktidar ve Bakan Yerlikaya olacaktır” ifadesini kullandı.

  • Ege Postası
  • 04.09.2024 - 16:17
  • Güncelleme: 04.09.2024 - 16:20

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, gazeteci Murat Ağırel’in aldığı ölüm tehdidine ilişkin açıklama gerçekleştirdi. Açıklamasında, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı göreve çağıran Uzun, “Ülkemizin yetiştirdiği saygın gazetecilerinden Sayın Murat Ağırel daha önce de defalarca tehdit edildiğini kamuoyu ile paylaşmıştı. Dün yaptığı sosyal medya paylaşımında konuşan yüzü kapalı bir şahıs tarafından adeta Ağırel’i öldürmeleri için birileri tarafından ihaleye çıkıldığını iddia etti.” ifadelerini kaydetti ve İçişleri Bakanlığı’nın söz konusu iddiaları büyük bir titizlikle değerlendirmesi ve gereken tüm önlemleri alması gerektiğini belirtti.

“KONUŞAN HERKES SUSTURULMAK İSTENİYOR”

''İktidar baskısını artırırken birçok gazeteciyi ve muhalifi hapse atıyor, kendisine muhalif olan hemen herkesi düşmanlaştırıyor. Diğer bir yandan yönetilemeyen Türkiye’nin sokaklarında illegal oluşumlar artıyor ve ülkemiz her geçen gün daha güvensiz hale geliyor.” ifadelerini kaydeden Uzun, sokak röportajlarında fikir belirtenlerin tutuklanıp cezaevine gönderildiğini, birçok suçtan aranan binlerce insanın ise sokaklarda elini kolunu sallayarak dolaştığını ifade etti.

CHP Milletvekili, “Siyasi iradeden ve yönetim boşluğundan alınan güç ile sokak ortasında infazlar düzenleniyor, topluma mal olmuş sanatçılar, gazeteciler ve yazarlar tehdit ve hakaretlere maruz kalıyor. Sayın Ağırel bunun son örneğidir. Bu saatten sonra Ağırel’in burnu dahi kanasa sorumlusu iktidar ve Bakan Yerlikaya olacaktır” ifadelerini kullanarak AKP iktidarının ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sorumluluğunu hatırlattı.

SORU ÖNERGESİ VERDİ

Cumhur Uzun, konuya ilişkin, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Verdiği önergede,

"Murat Ağırel’in sosyal medya hesabından paylaştığı videoda bahsedilen tehdide dair bakanlığınızca yürütülen bir soruşturma bulunmakta mıdır?

Murat Ağırel daha önce de defalarca tehdit edildiğini, takip edildiğini ve evinin önünde bazı şüpheli şahısların dolaştığını kamuoyu ile paylaşmıştır. Bu iddialara dair bakanlığınızca bugüne kadar yapılan çalışmalar nelerdir?

Sayın Ağırel’e tehdit ve takipten bugüne kadar gözaltına alınan ve tutuklanan kaç kişi bulunmaktadır?

Murat Ağırel’i korumak için bakanlığınızca görevlendirme yapılmış mıdır? Kendisine koruma tahsis edilmiş midir? Bunca tehdit sonrası tarafınızca sayın Murat Ağırel ile hiç irtibata geçilmiş midir?" sorularını yöneltti.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Murat Ağırel, geçtiğimiz gün bir açıklama gerçekleştirmiş ve kendisine gönderilen bir video kaydı gönderildiğini, ölüm tehdidi aldığını ifade etmişti. Söz konusu videoda, maskeli bir biçimde konuşan şahıs, Ağırel'in öldürülmesi için ihale açıldığını ve infaz emrinin verildiğini iletmişti.

Söz konusu tehdit videosunu sosyal medya hesabından paylaşan Ağırel, "Bu, ne yazık ki ilk tehdit değil. Daha önce de benzer istihbaratlar aldım ve durumu yetkililere defalarca ilettim. Ancak, her gün evimin önünde bekleyen, beni gözetleyen ve çöplerimi karıştıran kişiler, bu tehditlerin gerçekliğini gözler önüne seriyor" ifadelerini kullanmıştı. (Halk TV)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.