Dolar 34,1969
%0.1
Euro 38,1760
%0.03
Altın 2.902,100
%-0.62
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li kadın başkan aday adayları arasında Bakan Yıldırım polemiği

CHP’li kadın başkan aday adayları arasında Bakan Yıldırım polemiği

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda kadın belediye başkan aday adaylarıyla bir araya geldi. Toplantıda CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Canan Arıtman ile Balçova Belediye Başkan adaya dayı Semra Aksakal Kayacan arasında önümüzdeki günlerde AK Parti’den İzmir Büyükşehir adayı olarak açıklanması beklenen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ekseninde polemik yaşandı.

  • Ege Postası
  • 30.11.2013 - 13:33
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, CHP İzmir İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Kadın Kolları MYK üyeleri,İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku,İzmir’de belediye başkan aday adayı olan partili kadınlarda katıldı.CHP Genel Başkanı Dokuzcan,Türkiye’de bir çok noktaya ulaştıklarını ve ‘Kadın belediye başkanı olmalı mı'’ sorusuna “ Kadınlar rantçı değildir. İşlerini iyi yaparlar. Planlamayı bilirler. Bir işe başladıklarında bitirirler” yanıtını aldıklarını söyledi.Dokuzcan İzmir’den çok fazla kadın belediye başkan ve meclis üyesi adayı görmek istediklerini ifade etti. Toplantıda CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Canan Arıtman ile Balçova Belediye Başkan adaya dayı Semra Aksakal Kayacan arasında önümüzdeki günlerde AK Parti’den İzmir Büyükşehir adayı olarak açıklanması beklenen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım polemiği yaşandı.

KOTAYA DİKKAT ÇEKTİ
İzmir’de partisinin kadın belediye başkan ve meclis üyesi aday adaylarının tanıtım toplantısı için kente gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan basın toplantısı düzenledi.
CHP’deki cinsiyet kotası ve kadın adaylardan başvuru ücreti alınmamasının önemli gelişmeler olduğunu ifade eden Dokuzcan, “ Yüzde 33 cinsiyet kotası tüzüğe girdi.Daha çok kadın kotası olarak algılanıyor. Demek ki yüzde 67 erkek kotası var. Biz eşit katılım talebimizi yineliyoruz ve bunun yüzde 50 olmasını istiyoruz.Talebi güçlü bir şekilde gündeme getirmek görevimiz.Kadın genç ve engelli adaya dayarlından adaylık ücreti alınmadı. Samimi içten görülebilir bir durumdur. İzmir’de kadınların verdiği oylar değil kadınlara verilen oylar sayılacaktır artık” dedi.

“KADINLAR RANTÇI DEĞİL!”
7 ayda 7 bölge çalışması sırasında ‘Kadın belediye başkanı olmalı mı'’ sorusuna ortak cevap aldıklarını belirten Dokuzcan, “ Türkiye’nin her noktasından vatandaşlar, ‘Kadınlar rantçı değildir. İşlerini iyi yaparlar. Planlamayı bilirler. Bir işe başladıklarında bitirirler’ cevabını verdi” dedi.

6 ARALIK’TA ANKARA ÇIKARMASI

İzmir’den çok fazla kadın belediye başkan ve meclis üyesi adayı istediklerini söyleyen Dokuzcan, “Siyasette sevginin örgütlenmesi gerek. Kalp ve aklın işbirliği içinde olması lazım. Bizler artık seçmek istemiyoruz, seçilmek ve yönetmek istiyoruz. 6 Aralık’ta İzmir’li kadın aday adaylarımızı Ankara’da ağırlayacağız.Talepleri CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan yardımcısı Gökhan Günaydın’a ileteceğiz. Sesimizi daha yükselteceğiz. Emeğimiz varsa sözümüz de olacak” ifadelerini kullandı.

UTKU: GÜVENİN FARKINDAYIZ
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku ise, “Genel Başkanın bizi destekleyen tavrını boşa çıkartmayacağız. Beklentimiz çok açık. İzmir’de kadına duyulan güvenin farkındayız. İzmir’e yakışan sayıda gururla telaffuz edeceğimiz sayıda kadın belediye başkan adayı olsun istiyoruz. Bu talebin olacağına inancımı tam. Kim aday gösterilirse gösterirsin adaylar açıklandıktan 1 saniye sonra adaymışız gibi çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


ARITMAN: YILDIRIM 5 DAKİKAYA YIKILIR
Toplantının sonunda kısa süreli bir gerginlik yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı eski İzmir Milletvekili Canan Arıtman söz alarak kürsüye çıktı.Partinin kadınlara büyük önem verdiğini ifade eden Arıtman, AK Parti’den önümüzdeki günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanması beklenen Bakan Binali Yıldırım’ın icraatçı ve güçlü bir isim olduğuna dikkat çektikten sonra, “partimiz Yıldırım’ın karşısına kadın bir aday çıkarırsa Yıldırım 5 dakikaya kalmaz yıkılır gider” dedi.

KAYACAN TEPKİ GÖSTERDİ

Arıtman sözleri sonrası CHP’li kadın başkan aday adaylarından sesler yükseldi. Arıtman’ın Bakan Yıldırım’ın güçlü bir isim olmasına vurgu yapmasına ve partisi için kadın bir adaya dikkat çekmesine en sert tepki Balçova Belediye başkan aday adayı Semra Aksakal Kayacan’dan geldi. Kayacan oturduğu yerden, “ Böyle konuşmayın. CHP’nin tüm adayları İzmir’de seçimi kazanır. Yıldırım’ı rahatlıkla geride bırakır. Bu bizim iç meselemiz. Konuşmanıza bu şekilde devam etmeyin” dedi. Bazı aday adaylarının da tepki göstermesi üzerine Arıtman, “ Biz kadınların Yıldırım’ı devirmesi daha kolay olur. Ben bunu demek istedim” diyerek sözlerine nokta koydu.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.