Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’nin İzmir milletvekilleri mazbatalarını aldı

CHP’nin İzmir milletvekilleri mazbatalarını aldı

1 Kasım seçimlerinin ardından CHP İzmir milletvekilleri davul, zurna eşliğinde mazbatalarını İl Seçim Kurulu Müdürü İsmet Kilimci’den aldı. Mazbata töreninde verilen kurultay mesajları dikkat çekti. Genel başkanlık için adaylık sinyalleri veren Balbay seçim eleştirilerini sürdürürken, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, "Bine yakın yeni kurultay delegesi seçilecek. Bu yapıyı görmeden genel başkana yönelik eleştirileri doğru ve şık bulmuyorum. 2019’un çalışmalarını şimdiden yapmalıyız. Fanatik takım tutar gibi parti desteklemek, partiyi hırpalamak kimsenin haddi değildir" dedi. CHP İzmir milletvekilleri mazbatalarını aldı

  • Ege Postası
  • 09.11.2015 - 17:44
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Seçimlerinin ardından CHP İzmir milletvekilleri için mazbata töreni Kültürpark Atlas Pavyonu'nda gerçekleştirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mazbatasını İzmir İl Başkanı Bedri Serter aldı. Aytun Çıray ve Tuncay Özkan şehir dışında oldukları gerekçesiyle törene katılamadı. Milletvekili Tacettin Bayır torunu Liya Beren Bayır ile Atilla Sertel ise torunu Atilla Atlas ile mazbatasını aldı.



"GENEL BAŞKANIMIZIN ARKASINDAYIZ"
CHP İzmir İl Başkanı Bedir Serter, tören sonrasında düzenlenen basın açıklamasında konuştu. Serter, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun arkasında olacaklarını ifade etti. Serter, "Bugün önemli bir gün yaşıyoruz. Milletvekillerimiz mazbatalarını aldılar. Bu seçimde 14 vekille gururla aldık. 81 ilin içinde en büyük başarıyı İzmir’de sonuçlandırdık. Tabi ki gönül isterdi ki bu oylarla iktidar olalım. Bu süreçte AKP hükümetine geri döndü. Bütün vekillerimizle halkımızı en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum. Kongrelerimiz başladı. Sırasıyla bütün kongrelerimiz gerçekleştireceğiz. Ocak ayında genel kurultayımız olacak. Biz örgüt olarak Genel Başkanımızın arkasındayız. Onun başarıları bizim başarılarımızdır. Hepimizden daha çok çalıştı. İyi ki başımızda. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Eski il başkanları çağrıda bulunmuşlar. Siyasi partilerde bunlar olabilir. Biz kendisinin 81 il örgütü olarak arkasındayız" dedi.



BÖKE: EKİBİMİZ GÜÇLÜ
İl Başkanı Serter'in ardından mazbatasını alan CHP İzmir milletvekilleri açıklamalarda bulundu. İlk olarak söz alan CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, "Demokrasinin sonucu olarak bu tabloda tabi ki heyecan ve onur duyuyoruz. Daha iyi yönetilmek için mücadele verdik. Daha iyisi için, daha yaşanılır Türkiye için, mutlu ve birlikte yaşamak için heyecan duyduğumuz bir yaşam için çalışmaya devam edeceğiz. Ekibimiz güçlü, mücadele gücümüz yüksek. Yeni bir şeyler söylemek lazım" şeklinde konuştu.



SERTEL: AKP'NİN BAŞARISI YOKTUR
Genel seçim sonuçlarına ilişkin konuşan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise "Dün dünde kaldı. Bugün yeni bir gün yeni şeyler söylemek lazım. CHP İzmir’de başarı elde etmiştir. 7 Haziran’dan farklı olarak, 1 Kasım seçimlerinde 7 artı 7 vekil yapmıştır. Tabi ki yeterli bir sonuç değildir. Daha iyisini hak eden bir kent. İzmir CHP’nin ardında durdu. Türkiye’de ne yazık ki PKK, AKP’nin terör ortamı yaratması, MHP’nin de eğilmesiyle böyle bir sonuç çıktı. AKP’nin başarısı yoktur. MHP ve HDP’nin başarısızlığı sonucu iktidar olmuştur. Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte önümüzdeki dönemde iktidar olacağız. Ben adımın Atila Sertel olduğu kadar eminim" ifadelerini kullandı.



BALBAY: YETERLİ DEĞİL
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da seçim sonuçlarını değerlendirdi. Balbay, "7 Haziran seçimlerinin ardından seçim yenilendi. AKP yüzde 9 artırdı. CHP’de yerini korudu. Genel Başkanımızın söylediği gibi hep birlikte değerlendireceğiz. Yüzde 26 yeter diyorsak bu yeterlilikte kalacağız. Hep birlikte daha iyi sonuç nasıl olur diye tartışacağız. Bu sonuç kaderimiz değildir. 4 seçim yaşadık. 5 aydır istediğimiz sonucu yakalayamayarak karşınızdayız. 2019’da 3 seçim yapılacak. Bu önümüzde 4 yıl var demektir. Bende İzmir vekili olarak 2 Kasım’da aynanın karşısına geçtim. 2019 seçimlerine şimdiden hazırlanmak lazım. Şimdi değilse ne zamandır. Herkese teşekkür ediyorum. 7 Haziran seçimlerine göre daha fazla destek verdiler. Oyumuz ve vekil sayımız arttı. 146 gün sonra bir seçim oldu. Bizim istediğimiz bir seçim olmadı. Zorunlu bir seçim oldu. Bir kişinin isteği üzerine oldu. Bütün devletin kurumları seferber edildi. Tek taraflı bir seçim kampanyası yürütüldü. Halkımızın verdiği oya teşekkür ediyoruz. Yeterli değil. 2019’da daha iyi olmak için gayret göstereceğiz. Biz biat kültürü olan bir parti değiliz. Bizim zenginliğimiz zaten farklı seslerin olmasıdır. Yani herhangi bir kargaşa olduğunu yansıtmaz. 2019’da hep birlikte iktidarımızı inşa edeceğiz" dedi.



ALTIOK: KORKULAR İÇİNDE BİR SEÇİM OLDU
1 Kasım seçimleri sürecinde CHP'nin programlarını planlayacak iklimin ve ortamın bulunmadığını belirten CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok şunları söyledi: "Bize oy veren herkese teşekkür ediyorum. Doğal gerçekleşmemiş bir seçim oldu. 1 Kasım seçimlerinin ortamı 7 Haziran seçimlerinde farklıdır. Ne yazık ki olanaksızlıklar içinde oldu. Programlarımızı planlayacak iklimi, ortamı bulamadık. Acılar içinde korkular içinde bir seçim oldu. Daha iyi bir Türkiye’yi inşa etmek için çalışmak zorundayız. Biz sosyal demokrasinin gerektirdiği milli iradeye saygı duyan partiyiz. Bize şuanda her zaman olduğundan daha fazla sorumluluk düşmektedir. Her zaman olduğu gibi birlikte çalışmaya devam edeceğiz."



YİĞİT: YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ
Bir taraftan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir taraftan da AK Parti'nin çalıştığını söyleyen CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, "Bu seçimlerde algı oluşturulmaya çalışıldı. Tek taraflı bir seçim yapıldı. Olanaksızlıklarla seçim yapıldı. Cumhurbaşkanı kendi sarayında muhtarları ağırladı. Ceplerine harçlıklarını sıkıştırdı. Bir taraftan Cumhurbaşkanı bir taraftan AKP çalıştı. Ne oldu da her şey bir anda bu kadar değişti. HDP ve MHP’nin oy kaybından dolayı iktidar oldular. Hepimiz koşturduk. Genel Başkanımız hepimizden daha fazla koşturdu. Belki bir şeyleri anlatamadık. Ama durmayacağız. Yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.



BAYIR: PARTİYİ HIRPALAMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİL
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan eleştirileri doğru bulmadığını ifade eden CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, kurultay mesajı verdi. Bayır şunları söyledi: "Dışardan bakıldığında hareketli günler geçirdiğimiz görülebilir. Ama ben 32 yıldır partinin içinde olan biri olarak süreçte milletvekillerine çeşitli görevlerde değerlendirildiği düşünüyorum. Farklı isimlerin aday olduklarını ifade ediyorlar. 8 genel başkan görmüş olarak önceden bu görevi isteyenlerin değiştirdiklerini gördük. Ben genel başkanımızın olmazsa olmaz tavrını hiç görmedim. Diğer iki muhalefet partisi oylarını düşürmüşken CHP’nin bunu korumasını başarısızlık olarak göremeyiz. Genel Başkanımız 1100 delegesiyle sürecin başındadır. Bine yakın yeni kurultay delegesi seçilecek. Bu yapıyı görmeden genel başkana yönelik eleştirileri doğru ve şık bulmuyorum. 2019’un çalışmalarını şimdiden yapmalıyız. Fanatik takım tutar gibi parti desteklemek, partiyi hırpalamak kimsenin haddi değildir."



PURÇU: AKP’NİN ŞIMARIK TAVIRLARI DEVAM EDİYOR
CHP 2019’da tek başına iktidar olacağını vurgulayan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, “İzmir’e teşekkür ediyorum. Büyüklüğünü gösterdi. CHP’nin kalesi olduğunu gösterdi. Birer kardeşimizi daha meclise gönderdik fazla olarak. Türkiye’de maalesef umduğumuzu bulamadık. CHP sadece iktidar partisine karşı yarışmadı. Bütün devlet kurumlarına karşı yarıştı. Bizler imece usulü bütçeyle elimizden geleni yaptık. Başarılı olmaya çalıştık. Ben kendisiyle bir çok ile gittim. Çalışma fırsatı buldum.. Günde 3-4 saat uykuyla durduğu oldu. Hiç dinlenmediği günler oldu. Büyük gayretlerle çalıştı. Adil bir seçim olmadı. Elimizden geleni yaptık. AKP’nin şımarık tavırları devam ediyor. Kan kaybedeceklerini inanıyorum. 2019’da tüm Türkiye ile birlikte çalışıp iktidar olacağız” ifadelerini kullandı.



SINDIR:DEĞERLENDİRECEĞİ YER KURULTAYDIR
Seçimlerin ardından yapılan tartışmaların değerlendirileceği yerin kurultay olduğunu söyleyen Kamil Okyay Sındır, “İkinci seçimi yaptık. Burada ikinci kez mazbatamızı aldık. Tek başına ilerleme fırsatını bulan AKP oldu. Ancak bir gerçek var ki bu iktidar korkuya dayalı, baskıya dayalı bir iktidar oldu. Sevk ettiği gelecek endişesi AKP’yi güvene dayalı bir iktidar değil, korkuya ve baskıya dayalı bir iktidar yaptı.  Sonuna kadar baskıya ve zulme her türlü olumsuz şartlarla mücadele edeceğiz. İktidara gelebilmek için çalışacağız. Kamuoyunda yapılan tartışmalar var. Bunların değerlendirileceği yer  kurultaydır. Kendi içimizdir. Kentimiz için, Türkiye için, barış, demokrasi için mücadele edeceğimizin sözünü veriyorum” diye konuştu.



TEMİZEL: AYNI KARARLIKLA DEVAM EDECEĞİZ
CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel ise “Demokrasilerde seçimden sonraki gün sözün bittiği yerdir. Şimdi eylem zamandır. İzmir’in CHP’li vekilleri için eylem zamanıdır. Özgürlüklere sahip çıkma zamanıdır. Bizim işlevimiz böyle tanımlandıysa sonuna kadar çalışacağız.. Aynı kararlılık içinde devam edeceğiz. Aykırı olan hiçbir karar geçmeyecek. İzmir için ve Türkiye için yapabileceğimizin neler olduğunu net şekilde yerine getireceğiz. Kimse bundan korkmasın” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.