Dolar 34,1770
%-0.06
Euro 37,7973
%-0.08
Altın 2.908,210
%-0.53
Bist-100 9.081,00
%0.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
COMÜ Rektörü Laçiner, yeni eğitim öğretim yılına daha güçlü giriyoruz

COMÜ Rektörü Laçiner, yeni eğitim öğretim yılına daha güçlü giriyoruz

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, yeni eğitim öğretim yılına her açıdan daha güçlü bir şekilde girdiklerini söyledi. Bu yılın ilk kaydını yapan öğrencilerin yanında yer alan Laçiner, bugün...

  • Ege Postası
  • 02.09.2013 - 14:38
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, yeni eğitim öğretim yılına her açıdan daha güçlü bir şekilde girdiklerini söyledi. Bu yılın ilk kaydını yapan öğrencilerin yanında yer alan Laçiner, bugün yaklaşık 10 bin öğrencinin ilk kayıt günü olduğunu söyledi.

Rektör Laçiner, yaptığı açıklamada şunları ifade etti: "İlk yerleştirmede ÇOMÜ’yü yaklaşık olarak 10 bin öğrenci tercih etti. Ek yerleştirmeler, yatay geçiş, dikey geçiş ve yabancı öğrenci kayıtlarımızla birlikte bu yıl 13 binden fazla yeni öğrencinin ÇOMÜ’ye yerleşmesini bekliyoruz. Bu rakam, pek çok üniversitenin toplam öğrenci sayısından bile fazla. Son iki yılda ÇOMÜ’nün öğrenci sayısında 15 bin civarında bir artış oldu. Bu da iki yıl öncesine oranla yüzde 50’yi aşan bir büyüme demektir. Diğer taraftan ÇOMÜ, idari ve akademik personel sayısında, altyapı yatırımlarında, eğitim araç gereçlerinin geliştirilmesi ve arttırılmasında, bina stoğunun genişletilmesinde, eğitim kalitesinin iyileştirilmesinde, bilimsel üretim altyapısının güçlendirilmesinde büyük atılımlar gerçekleştirdi. Bu çerçevede 2013-2014 eğitim öğretim yılına girerken hem daha büyük bir aile olduk hem de daha hazır bir üniversite haline geldik."

Prof. Dr. Laçiner, yeni öğrencilerin Çanakkale’ye ve ÇOMÜ’ye uyumu konusunda herkese önemli görevler düştüğünün altını çizerek şu çağrıda bulundu: "ÇOMÜ öğrencilerinin yüzde 90’dan fazlası başka illerden geliyor. Her yıl ÇOMÜ, kendisini diğer illerden gelen öğrencilere beğendirmek zorunda. Puanlarımızda, tercih edilirliğimizde ciddi artışlar var. Gelen öğrencilerimizin Çanakkale’ye ve ÇOMÜ’ye uyumlu hale getirilmesi ise ayrı bir görev. Bu konuda Çanakkalelilere de büyük sorumluluklar düşüyor. Kira, ulaşım ve iletişim gibi konularda Çanakkale’den beklentimiz büyük. Büyük umutlarla geleceklerini en güzel şekilde inşa etmek için Çanakkale’ye gelen bu gençlerimizin elinden tutmalıyız. Bu sayede hem ilimiz hem de ülkemiz kazanacaktır.”

ÇOMÜ’nün her geçen yıl daha iyi bir üniversite olduğunu kaydeden Sedat Laçiner, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğitim kalitemiz ve bilimsel üretimimiz her yıl daha iyi bir noktaya ulaşıyor. Şu anda ÇOMÜ, belki de Türkiye’nin en hızlı büyüyen üniversitesi konumunda. Bizi tercih eden öğrencilerimiz, bu tercihleriyle iyi bir eğitim ve parlak bir geleceğin kapılarını araladılar. Zorlu bir sınavla ÇOMÜ’yü kazandılar ancak her şey üniversite sınavını kazanmakla bitmiyor. ÇOMÜ’de zorlu ama kaliteli bir eğitim söz konusu. Bu nedenle disiplinli ve yoğun çalışmaları gerekiyor. Sıkı bir çalışma ve kendini geliştirme için ÇOMÜ her türlü altyapıya sahip, bunu iyi değerlendireceklerini umuyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.