Dolar 34,1814
%0.13
Euro 38,2022
%-0.11
Altın 2.909,020
%-0.83
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çakar, Kocaoğlu'nu eleştri yağmuruna tuttu

Çakar, Kocaoğlu'nu eleştri yağmuruna tuttu

Partisinin il binasında basın toplantısı düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle 2011 yılından bu yana çok büyük bir borçlanma içerisine girdiğini ve borçlanmanın her geçen gün büyüyerek belediye şirketlerini de içine aldığını söyledi ve, “Mertçe, dürüstçe borçlarımız var. Bankaların adları değişti desinler. Doğruluk ve dürüstlük adına İzmirli’yi kandırmaktan vazgeçin” dedi

  • Ege Postası
  • 18.03.2013 - 13:37
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili ve aynı zamanda AK Parti İzmir Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yusuf Kenan Çakar, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu sert sözlerle eleştirdi. Büyükşehir belediyesinin borçlarını ödemediğini, sadece borçlanılan kurumların değiştiğini ifade eden Yusuf Kenan Çakar, “Mertçe, dürüstçe ‘borçlarımız var’ desinler. Doğruluk ve dürüstlük adına İzmirli’yi kandırmaktan vazgeçin” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle 2011 yılından bu yana çok büyük bir borçlanma içerisine girdiğini ve borçlanmanın her geçen gün büyüyerek belediye şirketlerini de içine aldığını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2012 yılı sonunda 802 milyon lira borcu olduğunu, 2013 yılının ilk üç ayında da 500 milyon liralık kredi kullanmak üzere büyükşehir belediye meclisinde karar aldığını, bununla birlikte, toplam borcun 1 milyar 300 milyon liraya ulaştığını anlattı.

“PARA GÖNDERİLMEDİĞİ YALANDIR”

Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt tamir ve tadilatlarında kullanılmak üzere İller Bankası’ndan kredi kullandığını belirterek, Çakar şunları söyledi; “ Bir belediye asfalt tamiri yaması için bile krediye ihtiyaç duyuyorsa orada başka bir söze ihtiyaç yoktur. Eğer sizin öz kaynağınız kasanızda paranız varsa faiz ödeyerek neden kredi kullanırsınız k? 2004 yılında bütçe 300 milyon lira iken bugün 2 milyar liraya çıktıysa bu merkezi hükümetin yerel yönetimleri güçlendirdiği yasalara olmuştur, Ankara’nın gönderdiği kaynaklarla olmuştur. İzmir’in de bütün büyükşehir belediyeleri gibi bütçelerinin yüzde 90’ı Ankara’dan gelen paylarla oluşmaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne para gönderilmediği yalandır. Gönderilen paylar ne olmaktadır biz onu merak ediyoruz”



“HALKI KANDIRIYORSUNUZ”

Çakar, belediyenin borçları iki katına çıkardığını öne sürerek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi 2 milyar lira, İZSU’nunki 1 milyar lira, ESHOT’unki 600 milyonun üzerinde. Belediyenin şirketlerle birlikte yıllık bütçesi 4 milyar liranın altına düşmüyor. Bu bütçeyi idare eden belediye, dokuz yılda 35- 40 milyarlık bir bütçeyle İzmir’de doğru dürüst başlanmış ve bitirilmiş beş proje yok. Bu paralar nereye gidiyo? ‘Borçları ödedim’ diyerek kamuoyunu kandırılmasın. Devraldığındaki borcunu, koşulları beş kat artmış olmasına rağmen iki katına çıkarmış bir belediyenin, bitirilen beş işi sayılamaz. ‘Borçlarımızı sıfırladık’ diyerek, halkı kandırıyorsunuz” dedi.

BECERİKSİZ İDARE

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Çakar, “Beceriksiz idarenin tamirat tadilat konser organizasyonlarından başka yaptıkları bir şey yok. Kendinizi borç batağına sürüklediniz ayakta durmakta zorlanan, işçilerinin maaşlarını ödeyemez hale getirdiğiniz şirketleri de borçlandırmaya başladınız. Doğruluk ve dürüstlük adına İzmirliyi kandırmaktan vazgeçin. Borçlarımızı ‘sıfırladık’ söylemeni değiştirsinler. Kamuoyunu yanıltmasınlar. Bir bankaya olan borçlarını ödemiş olabilirler ama bunun yanında başka bankalara, kurumlara, borçlanıyorlar. 2006’da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dış kaynaklardan aldığı borç 38 milyon lira iken 2012 sonunda dış kaynaklardan alınan borçlar 254 milyon liraya çıkmış. 6 kat artmış. İnsanlara yalan söylemesinler. Eğer parasal sıkıntıları yoksa 2013’ün ilk iki ayında 500 milyon liraya varan kredi kullanma ihtiyacını neden hissediyorsunuz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.