Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kırsal'da CHP'nin ayak sesleri

Kırsal'da CHP'nin ayak sesleri

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Bayındır, Tire, Ödemiş ziyaretlerini kapsayan Kırsal alan çalışması yoğun bir katılımla Bayındır’dan başladı.

  • Ege Postası
  • 17.03.2013 - 18:34
İZMİR-  Birer Milletvekili, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyesi, İl Yönetim kurulu üyesi ve Kadın kolu üyesinden oluşan 6 ayrı grup iki gün boyunca bölgenin köylerini kapsayan ziyaretlerde bulunacak. Bu ziyaretler öncesindeyse Bayındır’da koordinasyon toplantısında tüm katılımcılar bir araya geldi.

Ziyaretlere, İl başkanı Ali Engin, Milletvekilleri Alaattin Yükse, Mustafa Moroğlu, Hülya Güven, Mehmet Ali Susam, Aytun Çıray , Musa Çam Parti meclisi üyeleri Hüseyin Saygılı, Seniye Nazik Işık, Yüksek Disiplin kurulu üyeleri Sumru Karaer ve Ülkü Caner’in yanı sıra İl kadın kolları ve İl gençlik kolu üyeleri katıldı.

Süt 70 Kuruş Yem 1 lira
CHP’nin büyük Kırsal çalışmasını başlattığı Bayındır’da yapıaln toplantıda konuşan CHP Bayındır İlçe başkanı Tamer Yanık, toplantının ilçelerinden başlamasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Kırsalda yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların artık çaresizce sonlarını beklediğini dile getirerek “Sütün kilosu 1 lira, yem’in kilosu 1 lira. Bu sistemde nasıl hayvancılık yapılır, nasıl geçinilir. AKP uyguladığı politika ile köylüyü bitirmiştir” dedi.

AKP’nin İşi Gündem Saptırmak
Başlattıkları Kırsal Buluşma çalışmalarının kendilerinin göreve geldiği günden bugüne kadar aralıksız devam ettiğini söyleyen CHP İzmir İl başkanı Ali Engin’de konuşmasında, AKP’ nin oy oranı ve seçmen sayısı düşük diye beldeleri ve köyleri kapatmak istediğini belirterek şunları söyledi.
AKP’liler Köy ziyaretlerinde vatandaşın sorduğu sorulara kendileri cevap veremediği için yanlarında, devletin Tarım müdürü, Orman müdürü ile dolaşıyorlar. Onlarda haklı, 10 yılda tüm Dünyayı doyuran tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçimizi,köylümüzü kendi karınlarını doyuramayacak hale getirdiler., köylüye ne söyleyebilirler ki. Tarımın, köylünün olmadığı bir ekonomik sistem krize ve çökmeye mahkumdur. Sütçü hayvanını doyuramıyor ki süt alsın, çiftçi ürününü tarladan toplayamıyor ki pazara gitsin satsın. Sonrada bu iktidar çıkıp atalarımızdan, milletten, geleneklerimizden söz ediyor. Hepsi laf ola beri gele anlayışıdır. Ama artık bu noktada AKP’ nin gerçek niyeti olan, zengin daha zengin olsun, orta sınıf yok olsun, fakirde fakir kalsın anlayışı ortaya çıkmıştır. AKP’nin ne vatandaşda kredisi kalmıştır, nede artık köylüyü kandırabileceği yalanı. Biz bu kırsal çalışmalarında gördük ki, CHP iktidarı büyük bir özlem ile bekleniyor. Buradan bir kez daha haykırıyorum köylünün, çiftçinin desteği CHP’nin iktidarının, Kemal Kılıçdaroğlu’ nun Başbakanlığının müjdecisidir. Halkı partisi olarak halkımızla iki boyunca Bayındır Tire ve Ödemiş’ de buluşup bir kez daha dert dinleyip elimizden gelen çözümleri üreteceğiz.AKP ülkenin, İzmir’in gerçek sorunları ile uğraşmak yerine gündem saptırıp tartışma ve polemikle göz boyamaya çalışıyor ama biz onaların bu tuzağına düşmeyeceğiz. Bizim işimiz halkımızın, İzmirimizin sorunlarına çözüm üretmektir. Bu çözümler içinde köylümüzün, çiftçimizin fikrini hep aldık yine almaya geldik. Köylü olmadan asla kalkınma olmaz bunu en iyi bilen siyasi iradeyiz.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.