Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.921,680
%-0.4
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tıp bayramında Eşrefpaşa sitemi

Tıp bayramında Eşrefpaşa sitemi

Eşrefpaşa Hastanesi’nin kırsal kesim ve okullardaki sağlık taramalarına engel getirildiğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bundan son derece üzgünüz. Eğer bizim oraya gidip sağlık kontrolü yapmamız istenmiyorsa, biz de vatandaşlarımızı otobüslerle hastaneye getirip onların sağlık kontrollerini yapacağız. Zoru başaracağız” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 17.03.2013 - 11:19
İZMİR-  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen yemekte Eşrefpaşa Hastanesi çalışanları ile bir araya geldi. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen gecede tüm sağlık çalışanlarının bayramlarını kutlayan Başkan Kocaoğlu, hastanenin bugün geldiği noktada etkin ve yetkin bir sağlık kurumu olduğunu söyledi. Başkan Kocaoğlu, “Türkiye’de tek belediye hastanesi olarak Eşrefpaşa Hastanesi kaldı. Geçen dönemde yaptığımız yatırımlarla bina, ekipman, ameliyathane ve yeni cihazların alınması yatırımları ile ve siz değerleri doktorlarımızın, hemşirelerimizin, tüm personelimizin katkısıyla çok önemli işler yapıyoruz. Daha büyük işler yapacak potansiyeli de var. Ama maalesef 100 yıllık bir hastaneye kırsalda, köylerimizde, okullarımızda sağlık taraması yapmasının yasaklandığı bir süreci yaşıyoruz. Bundan son derece üzgünüz. Eşrefpaşa Hastanesi, Belediye’nin sosyal projelerini, sağlık projelerini, halkın sağlık yönünden eğitilmesi projelerini yapmayacak da ne yapaca? Bunu da buradan tüm İzmirli hemşehrilerimize duyurmak istiyorum” dedi.

Kırsal bölgelerdeki temaslarında, kendilerine çoğunlukla Eşrefpaşa Hastanesi’nin artık neden gelmediği ve sağlık kontrolü yapmadığı noktasında sorular ve dilekleri aldıklarına dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz de mecburen ‘bizim yapmamızı engellediler’ diyoruz. Böyle bir durumla karşı karşıyayız. Eğer oraya gidip de bizim sağlık kontrolü yapmamız istenmiyorsa, biz de vatandaşlarımızı otobüslerle buraya getirip onların sağlık kontrollerini yapacağız. Zoru başaracağız. Biz inançla, azimle çalışacağız; kent ve kentliye layık olmaya çalışacağız. Kentin yaşam biçimini değerlerini koruyacağız. Her türlü engeli yasal yollardan aşarak, hizmetimizi ve mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Kutsal mesleğin mensupları
Gecede meslektaşlarına seslenen Dr. Türkegül Kocaoğlu ise özetle şunları söyledi:
“İnsanı yaşatmayı, acılarını dindirmeyi görev edinen arkadaşlarım, Tıp Bayramınız kutlu olsun. Yeryüzünün en kutsal, en onurlu mesleğini yapıyoruz, ne mutlu bize. Kurtuluş savaşımızda tıbbıyelilerin onurlu direnişi ile sembolleşen bugün, klasik kutlamanın dışında bir anlam taşımaktadır. Dünyada her alanda olduğu gibi tıp alanında bir çok değerler anlamını yitirmekte. İçinde bulunduğumuz sağlık sistemi canımızı sıkıyor. Ama yaşadığımız sıkıntılar ne olursa olsun, hiçbir olumsuzluk bizleri 14 Mart tarihinin anlamını yadetmekten ve kutsal mesleğin mensubu olmanın haklı gururunu yaşamaktan alıkoyamayacaktır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.