Dolar 34,1715
%-0.1
Euro 37,8969
%0.32
Altın 2.922,140
%-0.25
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çalıştayda Çanakkale turizmi ele alındı

Çalıştayda Çanakkale turizmi ele alındı

Çanakkale Valiliği ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından düzenlenen Turizm Çalıştayı'nda, şehrin turizm potansiyeli ve sıkıntıları ele alındı. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla ÇOMÜ Turizm İşletmeciliği...

  • Ege Postası
  • 30.04.2013 - 17:35
Çanakkale Valiliği ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından düzenlenen Turizm Çalıştayı'nda, şehrin turizm potansiyeli ve sıkıntıları ele alındı. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla ÇOMÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından düzenlenen çalıştayda "Çanakkale Turizminin Durum Tespiti, Sürdürülebilirliği ve Geliştirme Olanakları" hakkında görüş alışverişi yapıldı.

Sabahki açılışın ardından katılımcılar, coğrafi bölgelere göre altı gruba bölünerek turizmin sıkıntılarını tartıştı, çözüm önerilerini sundu. Adalar, Gelibolu Yarımadası, şehir merkezi, Assos, Kazdağları ve Lapseki-Biga-Çan'dan toplanan grupta oluşturulan "Bölge Turizminin Sorunları ve Çözüm Önerileri, Güçlü ve Zayıf Yanları, Fırsatlarve Tehditler" başlıklı raporlar, öğleden sonraki toplantıda okundu. Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'in açılış konuşmalarından sonra grup sunumları ve raporlar okunarak ilin turizmi tartışıldı, problemler ve çözüm önerileri sunuldu.

Çanakkale Turizm Çalıştayı'nda, merkezle ilgili olarak şu sıkıntılar tespit edildi: Çanakkale’nin hem diğer iller ve şehiriçinde turistik noktalara ulaşım zorlukları. Tur operatörlerinin uygulamaları sebebiyle turistlerin turizm ve kültür değerleri hakkında yeterince bilgi sahibi olmadan ayrılması. Bölgenin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm destinasyonu ilan edilmemesi. Şehiriçi eğlence ve alışveriş imkanlarının sınırlı olması. Şehiriçi kültür sanat sunum imkanlarının sınırlı olması. Önemli turizm gelir segmentlerinden olan kongre turizminden yeterince faydalanamaması. Çanakkale ve yöreyle ilgili hediyelik eşya imalatında kalite, sunum ve dağıtım sıkıntıları. İl merkezinde planlanan yat ve kruvaziyer limanlarıyla ilgili çalışmaların desteklenmesi ve en kısa sürede gerçekleştirilmesi için bütün imkanların seferber edilmesi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.