Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çalkaya okullara yaptıklarını anlattı

Çalkaya okullara yaptıklarını anlattı

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ilçede bulunan 15 okulun Aile Birlikleri ile bir araya geldi. Eğitim kurumlarına yaptığı yatırımları anlatan Başkan Çalkaya velilerin okullarla ilgili taleplerini de dinledi.

  • Ege Postası
  • 22.10.2015 - 10:07
İZMİR - He yıl okullara yaptığı yatırımlar ile eğitimde eşitliği hedefleyen Balçova Belediyesi, 12 yıldır ilçedeki okulların tüm fiziki ve teknik altyapısını yenileyerek çocuklara kaliteli bir eğitim hizmeti sunmaya devam ediyor. Balçova’daki eğitim kalitesinin yükselmesi için sadece fiziki yatırımlar ile sınırlı kalmayan Balçova Belediyesi, açtığı değişik kurslarla özellikle dar gelirli öğrencilere destek oluyor. Eğitim Sisteminin köklü sorunlarına da çare bulan Balçova Belediyesi yıllar önce başlattığı uygulama ile her okula bir temizlik bir de güvenlik personeli görevlendirmiş, belediye tarafından kurulan MOBESE Sistemi’ne okullar dahil edilmişti. Yaptıkları tüm hizmetleri velilere anlatmak ve okullarda bulunan eksiklikleri tespit etmek isteyen Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, ilçede bulunan 15 okulda seçimle göreve gelen Aile Birlikleri ile bir araya geldi.



Belediye Piknik Alanı’nda veliler ile buluşarak kahvaltı yapan Başkan Çalkaya, 12 yıldır yapılan çalışmalar hakkında velilere bilgi verdi. Amaçlarının eğitimde eşitliği yakalamak ve eğitimin kalitesini artırmak olduğunu ifade eden Mehmet Ali Çalkaya “Biz çocuklarımızın eğitimlerinin babalarının cebindeki paraya göre derecelendirilmesine karşıyız. Bu yüzden hiçbir okulumuzu, hiçbir çocuğumuzu ayırt etmeden eğitim kurumlarına yatırım yapıyoruz. Biz eğitime yatırım yapmaya başladığımız zaman bizi eleştirip ‘Siz Milli Eğitim Bakanlığı değilsiniz’ diyenler şimdi yaptığımız işleri takdir ediyor. Çünkü Balçovalı çocuklarımızın başarısında gözle görülür bir artış oldu. Olması gerekiyor çünkü eğer çocuklarımızı iyi eğitemez ise ülkemizin bir geleceği olmayacak” diye konuştu. Okul Aile Birlikleri’ndeki veliler ise eğitime yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ederek çiçek verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.