Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili üniversiteye arsa tahsisini tartışıyor

Dikili üniversiteye arsa tahsisini tartışıyor

İZMİR'in Dikili İlçesi'ndeki CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Dikili'ye üniversite kurulması için T.C. Anka Teknoloji Üniversitesi'na arsa tahsisiyle ilgili tartışmaların ardından toplantı yapıp iddiaları yanıt verdi. Tosun arsaların şartlı kullanım hakkının üniversiteye verildiğini yatırım için 3 yıl süre tanındığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 21.10.2015 - 13:16
CHP'li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, 18 aylık görev süresince gerçekleştirdiği yatırımlar, gerçekleştirmeyi planladığı projeler hakkında bilgilendirme yaptı. Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol, CHP'li Meclis Üyeleri ve birim müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıya CHP Dikili İlçe Başkanı İ.Hakkı Şenel, MHP Dikili İlçe Başkanı Mehmet Arslan ile sivil toplum örgütleri temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Dikili Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Mustafa Tosun, bir üniversiteye arsa tahsis etmeleriyle başlayan tartışmalara değindi. Tosun, "Türkiye Cumhuriyeti Anka Teknoloji Üniversitesi ile üniversite kurulması konusunda bir protokol imzaladık. Tapu devri değil, kullanım hakkı verdik. İlgili üniversite burayı ne başkasına devir edebilir, ne de satabilir. Protokolde bunların hepsi var. Belli kesimlerden bu noktada saldırılara maruz kaldık. Biz sözleşmeye 3 yıl süre koyduk. 3 yıl içinde sözleşmedeki yatırımlar olmazsa arsayı geri alacağız" dedi.

"SÜRELİ KULLANIM HAKKI VERİLDİ"
Üniversitenin Dikili'ye gelmesinin en büyük hedeflerinden biri olduğunu söyleyen Başkan Tosun, Dikili Belediyesi'ne ait taşınmazın sadece kullanım hakkının verildiğini hatırlattı. Yatırım gerçekleştirilmediği taktirde cezai müeyyideler ile de önemli bir gelir elde edileceğini vurgulayan Tosun, "Aldığımız kararlar tamamen kanun, tüzük ve yönetmelik çerçevesindedir. Tapuda ilgili kamu kurumunun görevleri kapsamında faaliyette bulunması kaydı ile süreli kullanım hakkı verilmiştir. Yatırım gerçekleştiğinde, kentimizde işsizlik sorunu ortadan kalkacak, gençlerimiz başka şehre gitmeden kendi memleketlerinde okuma imkanına kavuşacaklardır. Mezun öğrencilerimiz dünya çapında hizmet sunacak, eğitim ve sağlık kurumlarında çalışma imkanı bulacaklar" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.