Dolar 34,2053
%-0.05
Euro 37,5566
%0.22
Altın 2.889,740
%0.7
Bist-100 9.011,00
%-1.33

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çanakkale Emniyeti'nden çocukları suçtan uzaklaştırma projesi

Çanakkale Emniyeti'nden çocukları suçtan uzaklaştırma projesi

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Umut Yıldızı' projesi ile risk altında bulunan çocuklar suçlardan uzaklaştırılarak eğitilecek. Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ)de...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 15:47
Çanakkale Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Umut Yıldızı' projesi ile risk altında bulunan çocuklar suçlardan uzaklaştırılarak eğitilecek.

Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ)de desteklediği projenin tanıtımı Deniz Polis Evi'nde yapıldı. Vali Ahmet Çınar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, Müftü İbrahim Öcüt, kurum amirleri ve polis amirleri katıldı. Proje hakkında bilgi veren Zoroğlu, çeşitli nedenlerle suça bulaşmış veya herhangi bir suçun mağduru olmuş çocukların çeşitli eğitim, sosyo-kültürel faaliyetler ve rehabilitasyonla topluma kazandırılmasını amaçladıklarını söyledi. Zoroğulu, ayrıca çocukların, toplumdan ve yaşadıkları çevreden soyutlanmadan içinde bulundukları dezavantajlı durumdan kurtarılarak iş ve meslek sahibi bireyler olarak yetiştirilmesinin hedefler arasında olduğunu sözlerine ekledi.

Vali Çınar ise çocukların, gençlerin nasıl yetiştirirse, yarınlarımız, geleceğimiz de o şekilde şekilleneceğini belirterek, "Atalarımızın dediği gibi, ağaç yaş iken eğilir. Hepimize çok iş düşüyor. İyi niyetleri projeye çevirmek ve bu projelerden sonuç almak gerekiyor." şeklinde konuştu.

Vali Çınar konuşmasının ardından projede emeği geçenlere teşekkür belgesi verdi

Projeye, toplam 71 çocuk dahil edildi. Proje kapsamındaki çocuklara, zararlı alışkanlıklardan korunmasına yönelik, bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmalarını da içerecek şekilde psikolojik ve rehberlik desteği verilecek. Ayrıca sosyal, kültürel ve sportif organizasyonlar yapılacak. Halen örgün eğitime devam etmeyen 16-18 yaş grubu 27 çocuğa da İŞKUR Çanakkale Müdürlüğü tarafından, mesleki eğitim verilerek istihdam edilmeleri sağlanacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.