Dolar 34,1049
%-0.01
Euro 38,1993
%0.08
Altın 2.920,720
%0.21
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Canik'e uluslar arası çapta eğitim verecek imam hatip lisesi yapılacak

Canik'e uluslar arası çapta eğitim verecek imam hatip lisesi yapılacak

Samsun Canik'te yapılacak Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nin temeli cumartesi günü törenle atılacak. Okul tamamlandığında Ortadoğu, Balkanlar ve Kuzey Afrika'dan öğrenci kabul edecek.Canik Atatürk Mahallesi İŞGEM yakınında bulunan Mehmet Akif...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 16:41
Samsun Canik'te yapılacak Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nin temeli cumartesi günü törenle atılacak. Okul tamamlandığında Ortadoğu, Balkanlar ve Kuzey Afrika'dan öğrenci kabul edecek.

Canik Atatürk Mahallesi İŞGEM yakınında bulunan Mehmet Akif Ersoy Eğitim Kampüsü'nde Canik Belediyesi'nin öncülüğünde ve Samsunlu işadamı Galip Öztürk'ün desteğiyle Anadolu İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yapılacak lisenin temeli cumartesi günü düzenlenecek törenle atılacak. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, tüm Samsunluları Cumartesi günü saat 17.00'da düzenlenecek temel atma törenine davet etti.

Okulun dünyaya hizmet vereceğine dikkat çeken Başkan Osman Genç, Galip Öztürk Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin 38 dönüm arazi üzerinde 80 derslik, kapalı spor salonu, 750 kişilik konferans salonu, dil, fen ve sosyal bilgiler laboratuvarları, etüt odaları ile anaokulu yanı sıra 370 öğrenci kapasiteli yurduyla sadece bölgeye değil, tüm dünyaya hizmet vereceğini söyledi. Tamamlandığında okulun asgari 2 bin 400 öğrenci kapasiteli olacağını belirten Genç, "Galip Öztürk Anadolu İmam Hatip Lisesi Ortadoğu, Balkanlar ve Kuzey Afrika'dan da öğrenci kabul ederek uluslararası bir kimliğe bürünecek. Bu güzide okulumuzun temel atma törenine tüm halkımızı davet ediyoruz. Galip Öztürk Anadolu İmam Hatip Lisesi ilçemize, şehrimize ve ülkemize şimdiden hayırlı olsun." açıklamasında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.