Dolar 34,0810
%-0.08
Euro 38,2458
%0.21
Altın 2.920,170
%0.19
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eskişehir'deki Gezi operasyonunda 3 şüpheli için tutuklama istemi

Eskişehir'deki Gezi operasyonunda 3 şüpheli için tutuklama istemi

Eskişehir'de Gezi Parkı eylemleri sırasında, kamu malına zarar verdikleri, polise mukavemette bulundukları ve olayları provoke ettikleri ileri sürülen 9 kişinin ardından 5 kişi daha gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 16:19
Eskişehir'de Gezi Parkı eylemleri sırasında, kamu malına zarar verdikleri, polise mukavemette bulundukları ve olayları provoke ettikleri ileri sürülen 9 kişinin ardından 5 kişi daha gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 3'ü savcılık tarafından, 8'i de adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Aralarında Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı'nın da bulunduğu 3 kişi ise tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Eskişehir'de Gezi Parkı olaylarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, polis ekiplerince çeşitli noktalara iki farklı zamanda eş zamanlı operasyon düzenlendi. İlk operasyonda, aralarında ESP, Halkevleri, TGB, Öğrenci Kolektifleri üyeleri ile Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı'nın da yer aldığı 9 kişi gözaltına alındı. Polisin bugün öğleden sonra yaptığı operasyonlarda ise 5 kişi daha gözaltına alındı.

Emniyetteki ifade alma işlemleri tamamlanan şüpheliler, önce Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi, ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 3'ü savcılık ifadelerinin ardından, 8'i de adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Aralarında Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı'nın da bulunduğu 3 kişi ise tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi

Söz konusu şüphelilerin Eskişehir'deki Gezi eylemleri sırasında kamu malına zarar verdikleri, polise mukavemette bulundukları ve olayları provoke ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındıkları öğrenildi. Kentteki bir okulda öğretmen olan Eğitim Sen Şube Başkanı Şanlı'nın olaylar sırasında kaldırım taşlarını sökmesi ve polise atma anının kamera kayıtlarına yansıdığı kaydedildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.