Dolar 34,1223
%0.04
Euro 38,2354
%0.18
Altın 2.915,890
%0.04
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cübbeli Ahmet Hoca davası mütalaaya kaldı

Cübbeli Ahmet Hoca davası mütalaaya kaldı

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün yargılandığı dava dosyasının, mütalaasını hazırlaması için savcıya gönderilmesine karar verildi. Ünlü, Türkiye'ye fuhuş amaçlı yabancı kadın getirilerek alıkonulmasını...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 16:08
Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün yargılandığı dava dosyasının, mütalaasını hazırlaması için savcıya gönderilmesine karar verildi. Ünlü, Türkiye'ye fuhuş amaçlı yabancı kadın getirilerek alıkonulmasını sağlamak ve cinsel taciz suçlamasıyla yargılanıyor.

İstanbul 16’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına Ahmet Mahmut Ünlü’nün de aralarında bulduğu 5 tutuksuz sanık katıldı.

Ünlü, duruşmayı beklerken öğle ezanı okunduğu için namazını duruşma salonunun hemen arkasındaki fotokopi odasında kıldı. Ancak namaz kılarken duruşma başladığı için Ünlü, 5 dakika geç kaldı.

Başkan Ekinci davanın müştekisi İmane Lemghari’nin Fas adli makamlarınca alınan ve dava dosyasına gönderilen talimat ifadesini okudu. Ardından da Ekinci sanık Ünlü'ye "İmane ifadesinde Barış Sezek ile yapılan imam nikahına katıldığınızı, Fatiha süresini okuduğunuzu ve 'Barış Sezek ile evlenmek istiyor musun'' diye sorduğunuzu söylüyor. Bu ifadeye ne diyeceksiniz'" diye sordu. Nikaha kesinlikle katılmadığını iddia eden Ünlü, "Nüfuzlu insanlar da nikah kıymamı istedi ancak resmi nikah olmadan hayatta nikah kıymadım ve kıymam da. Zaten suç” cevabını verdi.

Üye Hakim Seyfettin Mermerci’nin, davanın ilk duruşmasında kendi nikahını kıydığı şeklinde ifade verdiğini hatırlatması üzerine Ünlü, bir kişinin kendi nikahını kıyabileceğini söyledi. Ünlü, ardından da "Resmi nikah olmadan imam nikahı kıymam." diye sözlerini tekrar etti.

Ünlü'nün avukatı Hulusi Yıldırım, "Müvekkilim hakkında haftada bir kez karakola giderek imza atma şeklinde mahkeme kararıyla adli kontrol tedbiri uygulaması bulunmaktadır. Ancak kendisi çok sık toplantılara katıldığı için bu imza atma aralığının uzatılmasına karar verilmesini talep ediyorum." dedi.

Duruşma sonunda Başkan Ekinci, Ünlü’nün haftada bir karakola giderek imza atma aralığını ayda bir şeklinde uzattıklarını söyledi. Daha sonra da Ekinci, varsa araştırılmasını istedikleri taleplerini yoksa da esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için dava dosyasının duruşma savcısına gönderilmesine karar verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.