Dolar 34,1371
%0.08
Euro 38,2348
%0.18
Altın 2.912,490
%-0.07
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mahfel’de ramazan ayı sonuna kadar kermes düzenlenecek

Mahfel’de ramazan ayı sonuna kadar kermes düzenlenecek

Bursa Valisi Şahabettin Harput, şehrin tarihi mekanı Mahfel’de kermes yapılma konusuna el koydu. Ramazan ayı sonuna kadar bazı hayır işlerine müsaade edeceklerini ancak daha sonra kermes yapılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.     Sanayi...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 15:54
Bursa Valisi Şahabettin Harput, şehrin tarihi mekanı Mahfel’de kermes yapılma konusuna el koydu. Ramazan ayı sonuna kadar bazı hayır işlerine müsaade edeceklerini ancak daha sonra kermes yapılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

    Sanayi Sitesi’nde ‘Hijyen Semineri Sertifika Töreni’ne katılan Vali Harput, BESOB Başkanı Arif Tak’ın, Mahfel’de bazı okul ve hayır derneklerinin kermes yapması nedeniyle esnafın mağdur olduğu eleştirisi ile karşılaştı. Harput, bazı okullar ve yardım derneklerinin yaptığı kermesler nedeniyle esnafların dile getirdiği şikayetler üzerine Mahfel’de yeni bir düzenleme yaptıklarını açıkladı.

    “MAHFEL’DE KİMSE KERMES YAPAMAYACAK”

    Mahfel konusunda nihai düzenlemenin 2014 yılı Mart ayı sonrasında yapılacağını dile getiren Harput, şunları ifade etti: “Bu binada yapılan kermeslerin esnaflarımıza zarar vermesine Bursa Valisi olarak müsaade etmeyeceğim. Burada şimdiden sonra hiçbir okulumuz kermes yapamayacak. Ancak Ramazan ayının sonuna kadar, bazı hayır amaçlı derneklere önceden verilen sözü de tutacağız.”

    Sadece yardım amaçlı derneklerin kermeslerine izin verileceğinin altını çizen Vali Harput, yapılacak kermeslerde gelişigüzel her ürünün satılamayacağını, özellikle de açıktan gıda satışına kesinlikle izin vermeyeceklerini belirtti. Harput, “Sadece evlerde yapılan hediyelik eşyalar ve yine evlerde yapılan gıda maddeleri ambalajlı içinde satılabilecek.” dedi.

    Ticari ürünlerin yok pahasına satılarak esnafın mağdur edilmesine göz yummayacaklarını vurgulayan Harput, “Yoksul ve kimsesizlere yardım amacı ile kurulmuş olan bazı derneklerimize önceden söz verilen kermesleri tümden kaldırmak doğru olmayacak. Zaten esnafımızda orada özellikle açıktan satılan gıda ve ticari ürünlerin çok ucuz bedel ile alıcıya sunulmasına karşılar.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.