Dolar 34,1438
%0.1
Euro 38,2233
%0.15
Altın 2.915,750
%0.04
Bist-100 10.027,00
%-0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İl Koordinasyon 1/Jeme Sistemi (IKIS) Eğitim Semineri düzenlendi

İl Koordinasyon 1/Jeme Sistemi (IKIS) Eğitim Semineri düzenlendi

Mardin’de Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle geliştirilen İl Koordinasyon İzleme Sisteminin (İKİS) önemi ve işleyişi hakkında ilçe kaymakamlıkları, yatırımcı bölge müdürlükleri, belediyeler...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 15:51
Mardin’de Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle geliştirilen İl Koordinasyon İzleme Sisteminin (İKİS) önemi ve işleyişi hakkında ilçe kaymakamlıkları, yatırımcı bölge müdürlükleri, belediyeler ve ildeki yatırımcı kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine uygulamalı eğitim verildi.
    
    Mardin İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü tarafından, İl Özel İdare salonunda verilen seminerde konuşan İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Aziz Altınterin, bu sistemle Yerelin planlama ve uygulama süreçlerine daha aktif katılacağı, il koordinasyon kurullarının etkinleşerek yereldeki sorun ve taleplerin merkeze sistematik olarak ulaşacağını belirtti.

    Sistem sayesinde ildeki kuruluşların yerelde ve merkezle olan koordinasyonunun güçlendirmesini sağlayacaklarını belirten İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Aziz Altınterin, sorun ve ihtiyaçların ortak bir iletişim platformu üzerinden tüm kesimlerce takibine imkan sağlanması hedeflenmektedir. Bu nedenle sistemin başarıya ulaşabilmesi için kullanıcıların sisteme verileri zamanında ve hassasiyetle girmeleri önem arzetmektedir. Sistemi en aktif olarak kullanan iller arasında bulunan Mardin veri girişi bakımından tüm iller arasında 7.sırada yer almaktadır.“ dedi

    Daha sonra İl Planlama Uzman Yardımcısı Ömer Kalaycı ve Programcı Ahmet Giden tarafından model üzerinden uygulamalı olarak eğitim verilerek sistemin ayrıntıları üzerinde çalışma yapıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.