Dolar 34,1438
%0.1
Euro 38,2233
%0.15
Altın 2.915,750
%0.04
Bist-100 10.027,00
%-0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Cengiz: Tarihi dönüşüm projesini hızlandıracağız

Vali Cengiz: Tarihi dönüşüm projesini hızlandıracağız

Mardin’de 2009 yılında başlayan Tarihi Dönüşüm Projesi’ni hızlandırmak amacıyla harekete geçen Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, tarihi kentte yapılan çalışmaları bizzat kendisi takip ediyor.    Tarihi Dönüşüm Projesi...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 15:44
Mardin’de 2009 yılında başlayan Tarihi Dönüşüm Projesi’ni hızlandırmak amacıyla harekete geçen Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, tarihi kentte yapılan çalışmaları bizzat kendisi takip ediyor.

    Tarihi Dönüşüm Projesi kapsamında şu ana kadar 140 beton binanın yıkıldığı Mardin’de ilk etapta 570 beton yıkılması hedefleniyor. Mardin’de devam eden tarihi Dönüşüm projesi Mardin’e hayat vereceğini belirten Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, 7 bin yıllık tarihi geçmişi bulunan ve 30 medeniyete ev sahipliği yapan Mardin’i bir dünya kenti yapma adına imkanlar ölçüsünde hizmet ettiklerini söyledi.

    Geçmişte yapılan hatalar yüzünden Mardin’in tarihi özelliği taş binaların üzerine yapılan beton binalar yüzünden saklı kaldığını belirten Vali Cengiz” Bu tarihi güzellikleri ortaya çıkarmak ve tarihi kentti dünya turizmine kazandırmak için çalışmaları hızlandıracağız. İlk etapta yıkılması hedeflenen 570 beton binadan şu ana kadar 140 bina yıkıldı. Geriye kalan binaları da yıkmak için çalışmalar devam ediyor. ”dedi

    HİÇ BİR AYIRIM YAPAMADAN BÜTÜN MABEDLER RESTORE EDİLDİ

    İnanç ve kültür turizmine yönelik çalışmalar kapsamında hiçbir ayırım yapmadan tarihi kentte birçok cami, medrese, hamam, kilise tarihi evler ve çarşılar restore edildiğini ifade eden Vali Cengiz, şöyle konuştu: “Turizm de günden güne yıldızı paralayan Mardin'i geleceği hazırlamak için önemli projeler hazırlandı. Bölgeye gelen huzur ve güven sayesinde yerli yabancı yatırımcılar tarihi kentte yatırım yapmak için sıraya girmiş durumdadır. Mardin sadece ülkemizin değil bir dünya kenti olacaktır. Kudüs'ten Venedik'ten Toledo'dan daha eski daha zengin bir kültüre sahip olan Mardin'in kaderi de değişecektir. İşsizlik sona erecek. İnsanlar birbirleri ile değil işleri ile aşları ile uğraşacak. Artık Mardin kabuğunu kırdı.”

    MARDİN KALESİ RESTORE EDİLECEK

    Mardin kalesi turizme kazandırılması için başlatılan çalışmaları hızlandırdıklarını kaydeden Vali Cengiz konuşmasına şöyle devam etti.” Mardin Kalesi Rölöve Restitüsyon Restorasyon Projeleri ile Kaya Islahı Destekleme ve Güçlendirme Projelerini hızlandırmak için çalışmalarımız başladı. Hazırlanan Projeler Diyarbakır Anıtlar Yüksek Kurulundan geçti. Artık bu projeler için ihaleye çıkılacak. Çalışmaların hızlı bir şekilde bitirilmesi ve kalenin bir an önce turizme açılması için gerekli talimatlar verildi. Mardinliler artık özlem duydukları kaleye en kısa zamanda kavuşacak.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.