Dolar 34,1371
%0.08
Euro 38,2348
%0.18
Altın 2.912,490
%-0.07
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Bağış: Bizim işimiz Almanya'nın iç işlerine karışmak değil

Bakan Bağış: Bizim işimiz Almanya'nın iç işlerine karışmak değil

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Almanya ile yapılan diplomatik manevralar sonrasında 22. faslın açıldığını belirterek müzakereyi icat eden bir topluluğun baş müzakerecisi olan Türkiye'nin çıkarlarına uygun hareket...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 16:04
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Almanya ile yapılan diplomatik manevralar sonrasında 22. faslın açıldığını belirterek müzakereyi icat eden bir topluluğun baş müzakerecisi olan Türkiye'nin çıkarlarına uygun hareket etmeye çalıştığını söyledi. Almanya'da seçimlerin yaklaştığını, bunun için de partilerin farklı manevraları olabileceğini belirten Bağış, "Ancak bizim işimiz Almanya'nın iç işlerin karışmak değil. Türkiye ile Almanya iki müttefiktir." dedi. Bağış, belediye başkan adaylığı ile ilgili olarak da taktir hakkının partisinde ve genel başkanında olduğunu söyledi.

İstanbul Ticaret Odası'nı ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Bağış, Almanya'nın son dönemde Gezi Parkı tavrı ve yaklaşan seçimlere ilişkin durumunu değerlendirdi. Bakan olarak Türkiye'nin çıkarlarına uygun şekilde hareket ederek görevini yapmaya çalıştığını belirten Bağış, yapılan siyasi manevralar sonucu Bölgesel Politikalar Faslı'nın açılmasının Türkiye'nin bölgeleri arasında ekonomik eşitsizliğin düzeltilmesi anlamında önemli olduğunu belirtti. Bağış, "Biz Türkiye'nin başmüzakerecisiyiz. Avrupa Birliği'nin (AB) değil. Bizim önceliğimiz Türkiye'nin çıkarlarıdır. Ülkemizin çıkarlarını savunmak için müzakerenin icat edildiği bu topraklarda (müzakereciliğin İstanbul'da Kapalıçarşı'da icat edildiğini söylüyor) ülkemin çıkarları neyi gerektiriyorsa onu en iyi şekilde yapmaya çalışırım." dedi.

Almanya'da yaklaşan seçimler nedeniyle Başbakan Merkel ve partisinin farklı politikaları olabileceğini kaydeden Bağış, "Buna da anlayış gösterebiliriz. Ama Almanya'nın iç işlerine karışmak bizim işimiz değil. Almanya'da seçmen sandığa giderek tercihleri çerçevesinde oyunu kullanacaktır. Bizim için önemli olan Merkel'in de dediği gibi Türkiye ve Almanya iki müttefiktir, iki ortaktır. İki yakın ilişki içindeki ülkedir. Her konuda hemfikir olmayabilir. Ama ortak politikalarımızda, ortak ticaretimizde, ortak turizm girişimlerimizde çok önemli projeler sözkonusudur" değerlendirmesinde bulundu. Almanya kökenli 4 bin firmanın Türkiye'de ticaret yaptığını belirten Bağış, bu ilişkilere önemsediklerini ve ilerletmek istediklerini kaydetti.

'ORTAK PRENSİBİMİZ BULUNDUĞUMUZ GÖREV SÜRERKEN BAŞKA GÖREVLERE TALİP OLMAMAK'

Bakan Bağış, gelecek yerel yönetimler seçimlerinde belediye başkanlığına adaylığı ile ilgili soruyu da cevapladı. Bağış, partililer olarak içinde bulundukları görev devam ederken başka bir göreve talip olmadıklarını belirtti. Bunun takdirinin parti ve genel başkanda olduğunun altını çizen Bağış, "Partimiz gerekli istişareleri yapar, gerekli araştırmayı yapar. Ondan sonra da her konumla ilgili adayını belirledikten sonra hepimiz o adayın arkasında kenetleniriz. Ben bu zamana kadar partim bana hangi görevi uygun gördüyse onu elimden gelen en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Bundan sonra da benim partim, genel merkezim, genel başkanım hangi görevi tevdi ederse onu yaparız. Ama şu anda bir görevimiz var. Onu da en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.