Dolar 32,6093
%0.29
Euro 35,0812
%0.31
Altın 2.449,330
%0.56
Bist-100 10.446,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Canpolat'tan büyüme değerlendirmesi

Canpolat'tan büyüme değerlendirmesi

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şube Başkanı Hüseyin Canpolat, 2016 yılı ilk çeyreğinde yakalanan büyüme oranını değerlendirdi.

  • Ege Postası
  • 14.06.2016 - 12:04

2016 yılı ilk çeyreğinde yakalanan büyüme oranıyla ilgili değerlendirme yapan TÜGİAD Ege Şube Başkanı Hüseyin Canpolat, "Yurt içi ve yurt dışında yaşanan bunca sıkıntıya rağmen açıklanan rakamlar iş dünyasına moral olmuştur" dedi. Canpolat, AB bölgesinde yaşanan ekonomik yavaşlamanın ve Türkiye olarak komşu ülkelerimizle yaşanan sıkıntıların aynen devam ettiği bir dönemde yakalanan büyüme rakamı için "yetmez ama bu koşullarda iyidir" şeklinde bir değerlendirmenin doğru olacağını belirterek, Binali Yıldırım başbakanlığındaki hükümetin yeni dönemde ekonomi üzerindeki planlamalarının umutlarını arttırdığını belirtti.

Açıklanan hükümet programında yer alan tedbirlerin yatırım ve üretimin önünü biraz daha açmasını beklediklerini belirten Canpolat, sanayi üretiminin ve ihracatın bazı özel desteklerle desteklenmesi kararlarını da olumlu gördüklerini belirterek, "Büyümenin belli bir istikrar içinde 

sürmesi için imalat sanayisi üretiminin ve ileri teknoloji ürünü malların ihracatının artması konusunda iş dünyasının ve hükümetin aynı noktada buluşması önemlidir. Bu tedbirlerin ilgili bakanlıklarca acilen uygulamaya konulmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.