Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cemal Yılmaz Demir: Samsun'a 900 yataklı şehir hastanesinin kurulacak

Cemal Yılmaz Demir: Samsun'a 900 yataklı şehir hastanesinin kurulacak

Samsun OSB'de işadamı ve sanayicilerle bir araya gelen AK Parti Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Karadeniz'in incisi olarak söylenen Samsun'a yapılan yatırımlarla bu söylemin gerçeğe dönüştüğünü söyledi.    5 yıldızlı...

  • Ege Postası
  • 09.06.2013 - 12:23
Samsun OSB'de işadamı ve sanayicilerle bir araya gelen AK Parti Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Karadeniz'in incisi olarak söylenen Samsun'a yapılan yatırımlarla bu söylemin gerçeğe dönüştüğünü söyledi.

    5 yıldızlı oteller ve AVM'lerle çehresi değişen Samsun'a dev sağlık koplekslerininde yapıldığını son olarak 900 yataklı hastane yapılması için hazırlıkların dürdüğünü hatırlatan Demir, bunun yanı sıra 1 milyar dolar ihracat hedefinin yakalanması için başta Samsun TSO olmak üzere, benzer STK'lara ve iş dünyasına büyük görev düştüğünü belirtti.

    CAZİBE MERKEZİ

    Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu'na ait Mobinda Mobilya Fabrikası’nda bazı işadamı ve sanayicilerle kahvaltıda bir araya geldi. Burada bazı açıklamalarda bulunan Demir, Samsun'a 900 yataklı şehir hastanesinin kurulacağını söyledi. Yeni üniversitelerin de Samsun'da kurulabileceğini dile getiren Demir, "Samsun'da ciddi bir ilerleme var. Liman özelleşti, 5 yıldızlı otel inşaatları sürüyor, fuar ve kongre merkezi de tamamlanmak üzere. Hava, deniz, kara ve demiryolu ulaşımında önemli çalışmalar yapılmakta. Bunların hepsi Samsun'u bir cazibe merkezi haline getiriyor." dedi.

    AR-GE'YE ÖNEM VERİN

    Konuşmasına Samsun'daki işadamı ve sanayicilerin sermayelerini birleştirmesi gerektiğine dikkati çekerek devam eden Milletvekili Demir, "Samsun'da ihalesi yapılan yerlere Samsun'dan talipli çıkmadı. Dışarıdan sermayeyle ihaleler alındı. Gönül isterdi ki Samsun'un ekmeğini yiyenler, sermayelerini birleştirerek bu tür ihalelere girseydi. Değişen şartlarla artık bakkal ve market dönemi bitiyor. Bizim değişen şartları yakalamamız değil, önüne geçmemiz lazım. Bunun içinde çok çalışmalıyız. Ar-Ge'ye önem vermeliyiz." diye konuştu.

    BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

    Samsun'un 1 milyar dolar ihracat hedefi olduğuna dikkati çeken Milletvekili Demir, "Devlet bunun için gerekeni yaptı. İyileştirmeler yapıldı, artık Samsun eski Samsun değil. Yarışa biraz geç katıldık fakat çok çalışarak bu hedefi yakalayabiliriz. Bunun için de başta TSO olmak üzere STK'lara ve iş dünyasına büyük görev düşüyor. Her işletme hedefini yüksek tutmalı. Bu hedefi yakalayarak, Samsun'un genelde de Türkiye'nin ekonomik ivmesini yukarıya yükseltebiliriz." şeklinde konuştu.

    DURMUŞOĞLU: 3 YILDA YAKALARIZ

    1 milyar dolar ihracat hedefinin 3 yılda yakalanabileceğini belirten STSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu da, bu hedefin yakalanacağına inançlarının tam olduğunu söyledi.
Milletvekili Demir, daha sonra OSB'deki bazı işyerlerine ziyaretler yaptı. Demir'e AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.