Dolar 34,5424
%0.18
Euro 36,0063
%-0.62
Altın 3.005,890
%1.48
Bist-100 9.550,00
%1.94

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çetin: Tarihle düşünen bir toplum değiliz

Çetin: Tarihle düşünen bir toplum değiliz

Gazi Üniversitesi (GÜ) Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Altan Çetin tarihle düşünen bir toplum olmadığımızı söyledi. Çetin, “Tarihle düşünmek demek; insanın önce kendini sonra da yaşadığı toplumu düşünmesi ve nihayetinde toplumun...

  • Ege Postası
  • 30.05.2013 - 14:27
Gazi Üniversitesi (GÜ) Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Altan Çetin tarihle düşünen bir toplum olmadığımızı söyledi. Çetin, “Tarihle düşünmek demek; insanın önce kendini sonra da yaşadığı toplumu düşünmesi ve nihayetinde toplumun bütününü temsil eden milleti ve onu da kapsayan insanlık camiasını düşünmesi demektir. Tarihle düşünmek; kocaman bir kafayla hayata bakmak demektir.” dedi.

Gazi Üniversitesi Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonu, düzenlenen törenle açıldı. Konferans salonunun açılışını Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yakup Çelik, Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Altan Çetin, Gazi Üniversitesi Polatlı Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Okuducu birlikte yaptı.

Salonda ilk konferansı Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Altan Çetin verdi. Çetin, fethinin 560’ıncı yıl dönümünde İstanbul’u anlattı. Her bilim dalının kendine göre düşünce yöntemi, yaklaşım tarzı ve bakış açısı olduğunu belirten Prof. Dr. Altan Çetin, tarihin de böyle imkan ve güç sağladığını ifade etti.
Çetin, “19 Mayıs’ı Atatürk’ün Samsun’a çıkması ve 29 Mayıs İstanbul’un fethini anlamak için aslında bu olayların gerçekleştirildiği zaman dilimine bizi götüren süreci iyi anlamak lazım. Çünkü tarihle düşünmek o sürece giden hafızaları anlamak demektir. Onların bizde bıraktığı etki ile ileriye yönelmenin bizde oluşması demektir. Bu herkes için böyledir. 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıktığı zaman nasıl bir tarihi arka planla Samsun’a çıktığını anlamak için biraz gündemi birleştirerek, 19 Mayıs ve 29 Mayıs’ı bilmek gerek diye düşünüyorum. 29 Mayıs’ı var eden, 1453’teki o başarıyı var eden süreçler aslında 19 Mayıs’ı da değerli kılan süreçlerdir. Bu tarihler bir bütünlüğün ve sürecin tarihidir. İstanbul’un fethinin daha iyi anlaşılması için tarihte daha öncesinde yaşanan olaylara bakmak gerekir.” şeklinde konuştu.

Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Altan Çetin, fakülteye katkılarından dolayı Belediye Başkanı Yakup Çelik’e ve Polatlı Ticaret Borsası Başkanı Yahya Toplu’ya teşekkür plaketi takdim etti. Gazi Üniversitesi Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Okuducu da Rektör Danışmanı Baki Erdoğan’a teşekkür plaketi verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.