Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiçek resmen CHP'de!

Çiçek resmen CHP'de!

Geçtiğimiz günlerde Demokrat Parti’den (DP) istifa eden Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek resmen CHP’li oldu. Çiçek’in CHP’ye geçmesiyle İzmir’de CHP’li belediye sayısı 29’a yükselmiş oldu.Çiçek, CHP’ye geçişine eski bakanlardan 2009 Tire CHP adayı Halil Çulhaoğlu’nun mevcut aday adaylarıyla birlikte tepki göstermesi karşısında adeta meydan okudu ,“Bakan iki defa karşımızda aday oldu. Kaybetti. Hırsını anlamıyorum. Ben kendisini dürüstçe aday adayı olmaya davet ediyorum.Tire’de 63 seneden beri CHP kazanamamış. 2014’de CHP bayrağını oraya dikeceğiz” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 29.08.2013 - 11:51
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Geçtiğimiz günlerde Demokrat Parti’den (DP) istifa eden Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in rotası CHP oldu. CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği İzmir ziyaretinde, partiye davet ettiği Çiçek’e, İzmir İl Başkanlığı’nda gerçekleşen törenle CHP rozeti takıldı.DP’den istifa eden belediye meclis üyeli Ahmet Küçükler ve Ömer Altın da CHP’ye geçti.Çiçek’in CHP’ye geçmesiyle İzmir’de CHP’li belediye sayısı 29’a yükselmiş oldu.

ENGİN: TEPKİLER DUYGUSAL
Güçlü bir Türkiye isteyenlerle CHP çatısı altında bir araya geldiklerini ifade eden CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “ İzmir sadece sosyal demokrasinin değil; özgürlüğün barışın kalesi aynı zamanda. Bu kaleyi güçlendirmek bütün özgürlük ve demokrasi sevdalıların görevi” dedi.



İl Başkanı Engin, CHP'li eski bakanlardan Halil Çulhaoğlu’nun,geçtiğimiz günlerde CHP'nin Tire Belediye Başkan Adayları Mustafa Güngör, Hüseyin Hapçı ve Ali Doğu ile birlikte basın açıklaması yaparak Çiçek’in CHP’ye geçmesine tepki göstermesini ‘duygusal olarak yapılmış açıklama’ yorumunda bulundu. Tire’de krizin olmadığını söyleyen Engin, “Tire örgütümüzle birlikte büyük bir başarı elde edeceğiz. Çiçek ve ekibi CHP’ye önemli bir katkı yapacaktır.İzmirlilerin kentimizin ülkemizin çıkarı bütün siyasilerin çıkarlarının üstündedir. Buna zarar verecek hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız” dedi.

“REFERANSI BAŞARISI”
Çiçek’in aday adayı olmasının en doğal hakkı olduğunu savunan Engin, “ 2009’da DP ülke genelinde düşük oy almasına rağmen Tire’de Çiçek’in aldığı oy ne kadar başarılı bir isim olduğunu gösterir. Biz bunu referans alıyoruz. Partimiz süreçte adaylık için Tirelilere örgüte soracaktır.Tüm ilçeler için söylüyorum en iyisiyle seçime gitmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇİÇEK: BAHÇE TEMİZLİĞİ GEREKLİ DEMİŞTİM
CHP’ye yabancı olmadığını 2006 yılında dönemin Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından kendisine CHP rozeti takıldığını belirten Çiçek, kendisine yöneltilen eleştirilere de cevap verdiği konuşmasında şunları söyledi ,“ Bakanın bu hevesini anlamak mümkün değil. Deniz Baykal bize rozet takmıştı. ‘Adayımız’ diye lanse etmişti. 2007 seçimlerinde CHP bayrağı altında dağ taş koşturduk.. Oylar artmıştı. Katkımız olmuştu. Baktık ki bakanın dokunuşlarıyla bazı yapılar tasfiye edildi. Toplantılara çağrılmadık. Ben çekip gitmedim. DP diye bir şey yoktu. Bir cazibe yoktu. Boşta kaldık. Bakan iki defa karşımızda aday oldu. Kaybetti. Hırsını anlamıyorum. Ben kendisini dürüstçe aday adayı olmaya davet ediyorum. Genel Başkanımız beni CHP’ye davet etmişti. Geleceğimi söylemiştim. Durumlar karışık bahçe temizliği gerekli demiştim. Dediğim şey şimdi ortaya çıktı. Bana yapılan eleştiriler doğru değil. Ben AK Parti’ye gidip ‘beni alın’ demedim.Tire’de 63 seneden beri CHP kazanamamış. 2014’de CHP bayrağını oraya dikeceğiz Ben cumhuriyetçi Atatürk ilkelerine derinden bağlı bir insanım. Atatürkçü Düşünce Yurdu’nu biz kurduk ilk defa…Halk bizi DP’den seçti. Anavatan’dan seçti. Bu defa gerçek yerimizde göreceğiz bakalım ne olacak.Aday adayı olarak katılmak istiyorum seçimlere…Diğer aday adaylarıyla eşit koşullarda yarışmak istiyorum”

“GÜNDE 15 SAAT MESAİ YAPARIM”

Tire’de kamuoyuna yansıdığı gibi büyük çaplı bir krizin olmadığını belirten Çiçek, “Krizi yaratan 10-15 kişi..Derslerini alacaklar gerçekleri görecekler. Zafer kazanmaya geliyoruz. Ölünceye kadar da buradayız.Tire’de işkolik insanlarız. Kravatla dolaşmam genelde…Sokakta dolaşırım. Günde 15 saat mesai yaparım.Hırsım olduğundan değil…İnsanlar bizden hizmet bekliyor. Elimiz ayağımız tutuğu sürece halkta talep ettiği sürece hizmete devam edeceğiz” dedi.

SARDOĞAN: BİZE GÜÇ VERDİ
Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, “ Katılımı bize güç verdi. Tire tabanında hiçbir sorun yok. Genel Merkezin göstereceği adayla seçimi alacağız. Buna söz veriyorum” ifadelerini kullandı.



2008’DE CHP’DEN AYRILMIŞTI

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, 1984- 2004 yılları arasında ANAP'tan belediye başkanlığı görevini yürüttü. Çiçek, 2006'da genel başkan Deniz Baykal'ın döneminde CHP'ye katıldı. 1.5 yıl CHP'de görev yapan Çiçek, 2008 yılının Nisan ayında CHP'den aday gösterilmeyeceği gerekçesiyle DP'ye geçti. Çiçek, 2009 yılındaki yerel seçimlerde Tire Belediye Başkanı seçilmişti.

ÇULHAOĞLU’NDAN ÇİÇEK’E VETO!
Geçtiğimiz günlerde CHP'nin Tire Belediye Başkan Adayları Mustafa Güngör, Hüseyin Hapçı ve Ali Doğu, CHP'li eski bakanlardan Halil Çulhaoğlu ile ortak açıklama yapıp il yönetimine tepki göstermişti. Çiçek'in CHP'den aday gösterilmek istendiğini savunan Çulhaoğlu, parti içi demokrasinin işletilmesini istedi. Çulhaoğlu, Çiçek aday gösterilirse genel merkez önünde "duran adam" eylemi yapacağını belirterek, "Bu konuda İl Başkanı ayrı, Adnan Keskin ayrı konuşursa biz bu partiye güvenemeyiz. AK Parti'nin istemediği birini biz neden alıp aday gösterelim" demişti.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.