Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘O’ isim Ankara’ya öyle bir rapor götürecek ki…

‘O’ isim Ankara’ya öyle bir rapor götürecek ki…

CHP İzmir eski İl Başkanı Tacettin Bayır yerel seçim sürecinde ses getirecek bir adım atmaya hazırlanıyor.Bayır, CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Gökhan Günaydın, Umut Oran, Bülent Tezcan ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil’den oluşan yerel seçim komisyonuna ‘İzmir’de kim/kimler aday olmasın’ dosyası sunacak. Belediye başkanlarını da dahil tüm aday adayları hakkında geçmişe dayalı tarama yapmaya başladığını ifade eden Bayır, “Ben bir yere aday adayı olmadığım için objektif bir değerlendirme olacak” dedi. Raporundan ip uçları da veren Bayır, “ Kocaoğlu Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilmemeli” dedi.

  • Ege Postası
  • 28.08.2013 - 21:55
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de aday adaylığı başvuruları non-stop devam ederken, parti içinde adayların hangi yöntemle belirleneceği noktasında da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

İlçelerde belediye başkanlıkları için çok sayıda aday adayının olması mevcut başkanları bir hayli terletiyor. Parti kulislerinde hangi başkanlarla yola devam edileceği hangi aday adaylarının şanslı olduğuna yönelik yorumlar artarken, CHP İzmir eski İl Başkanı Tacettin Bayır’dan sürpriz bir hamle geldi.

2011 genel seçimleri sürecinde partinin İzmir’de bir numarasıyken Genel Merkeze sahada çalışan aday adaylarıyla, ilçe başkanları ve belediye başkanlarının çalışmaları hakkında dosya sunan Bayır, partinin sade bir üyesi olarak yerel seçim sürecinde önemli bir dosya hazırlığı içine daha girdi. Bayır, CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Gökhan Günaydın, Umut Oran, Bülent Tezcan ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil’den oluşan yerel seçim komisyonuna ‘İzmir’de kim/kimler aday olmasın’ dosyası sunacak.

KİMLE SEÇİM KAZANILMAZ İSİM İSİM NEDENLERİYLE YAZACAK

30 yıldır partinin içinde aktif bir şekilde yer aldığını belirten Bayır, siyasi tecrübesinin getirdiği birikimle uzun zamandır hem mevcut belediye başkanlarını hem de aday adayları hakkında analiz çalışması yaptığını söyledi. Belediye başkanlarını da dahil tüm aday adayları hakkında geçmişe dayalı tarama yapmaya başladığını ifade eden Bayır, “ Genel Merkez tarafından oluşturulan yerel seçim komisyonuna sunacağım raporda kimlerin aday olması yönünde değil kimlerin aday olmaması yönünde bilgiler yer alacak. Geçmişte parti için ne yaptıla? Hangi çalışmaların içinde yer aldıla? Partiye zarar verdiler m? Vaat edilen projeler gerçekleşti m? Hangi açıklamaları yaptıla? Hepsi raporda yer alacak. Raporumda hangi isimlerle ilçelerde seçim kazanma konusunda sıkıntılar yaşanabilir nedenleriyle birlikte yer alacak. Raporumda ayrıca ilçelerin seçmen fotoğrafını da çekeceğim. Bir nevi kamuoyu yoklaması olacak.Genel Merkez dikkate alır almaz ancak ben bu dosyayı Ankara’ya götüreceğim” dedi.


İLK RAPOR 2011’DE

2011 Genel seçim sürecinde İl Başkanı olarak benzer bir raporu Genel merkeze sunduğunu belirten Bayır, “ Son dört yerel seçimde ilçelerde oy oranlarının yer aldığı bir rapordu o zaman sunduğum… O dönem sahadaki aday adaylarını çalışmalarını söylemlerini belediye başkanlarının saha çalışmalarını bire bir aktarmıştım. İlk götürdüğüm raporla paralel bir şekilde olacak. Genel Merkez raporu dikkate almıştı. Ben bir yere aday adayı olmadığım için objektif bir değerlendirme olacak. ” ifadelerini kullandı.

“KOCAOĞLU ADAY GÖSTERİLMESİN”

Hazırlamaya başladığı raporundan ip uçları da veren Bayır, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun belediye başkan adayı gösterilmemesine ve koruma altına alınması gerektiğini dikkat çekeceğini söyledi. Kocaoğlu’nun Büyükşehir Davası’nda 397 yılla yargılandığının altını çizen Bayır, “2014 yerel seçimlerini Aziz Beyle kazanabiliriz tamam ama başka bir adayla da kazanabiliriz. Partinin B planı olmalı. Aziz Bey aday olduğu için bu kadar üstüne gidiliyor. Aziz Bey parlamentoya taşınmalı çünkü seçimlere çok kısa bir zaman kala birileri düğmeye basabilir; dosyalar tekrar açılabilir. Bir caza söz konusu olsa... Vatandaşa, 'Siyasi bir hamle Kocaoğlu dürüst, yapmaz' diyerek anlatamayız” dedi.

DAVA AÇMAMALARI UNUTULMADI

Bayır mevcut belediye başkanlarının koltuğu ‘çantada keklik’ olarak görmemesi gerektiğini ifade ederken, sahada ciddi aday adaylarının olduğunu belirtti. Bayır, İl Kongresi sürecinde yaşananların, ‘Mahşerin 8 atlısı’nın ortaya çıkışının ve özellikle Başbakan Erdoğan'ın CHP'li ve BDP'li belediyeleri Alman Vakıfları üzerinden PKK'ya yardım etmekle suçlaması sonrası Başbakan’a İzmir’deki ilçe belediyelerin dava açmamasının Genel Merkez tarafından unutulmadığını belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.