Dolar 34,2337
%0.1
Euro 37,9496
%0.32
Altın 2.925,760
%0.07
Bist-100 9.013,00
%-3.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiftçiye çaylar da krediler de TEB'den (2)

Çiftçiye çaylar da krediler de TEB'den (2)

Tarım bankacılığı alanındaki ürün ve faaliyetleriyle çiftçiye destek veren Türk Ekonomi Bankası (TEB), düzenlediği Çaylar TEB’den etkinlikleriyle ülkenin dört bir yanında çiftçilerle buluşuyor. Çaylar TEB’den etkinlikleri dolayısıyla...

  • Ege Postası
  • 08.07.2013 - 14:26
Tarım bankacılığı alanındaki ürün ve faaliyetleriyle çiftçiye destek veren Türk Ekonomi Bankası (TEB), düzenlediği Çaylar TEB’den etkinlikleriyle ülkenin dört bir yanında çiftçilerle buluşuyor. Çaylar TEB’den etkinlikleri dolayısıyla köy köy dolaşan Türk Ekonomi Bankası, çiftçilere çay ikram ettiği ve samimi bir ortamda gerçekleştirdiği görüşmelerde çiftçileri dinliyor. Çaylar eşliğinde gerçekleşen görüşmelerde, Türk Ekonomi Bankası da ürün ve hizmetlerini ilk elden anlatma fırsatı buluyor.

'Çaylar TEB’den' etkinliği kapsamında son olarak Adana’yı ziyaret eden TEB yetkilileri, Çukurova’yı karış karış gezdi. TEB çalışanları, Karataş’ın Yemişli köyünde vatandaşlarla buluştu. ‘Çaylar TEB’den’ toplantıları kapsamında köy kahvehanesinde çiftçilerle bir araya gelen TEB Tarım Bölge Satış Yöneticisi Ali Karacalar, tarımı ve çiftçileri önemli gördüklerini belirterek, bu anlamda pek çok ürün ve hizmet sunduklarını anlattı. Tarımla ilgili her yerde bulunma gayreti içinde olduklarını dile getiren Karacalar, banka olarak sektöre yönelik tarım kredileri, yatırım kredileri, hayvancılık kredileri, arazi edinim kredileri, traktör kredileri verdiklerinin altını çizdi.

Çiftçilere ‘Harman Kart’ verildiğini ifade eden Karacalar, “Bu kart, çiftçinin ödeme dengesine göre ayarlandı. Kart ile üreticiler hem nakden rahatlıyor hem de alışverişlerini kolay yapıyor. Harman Kart kullanıcıları, 5 ay sıfır faiz ile akaryakıt alıyor. Bu çok önemli. Çünkü tarımda en önemli girdi maliyeti mazot. Üretim maliyetlerinin hemen hemen üçte birine denk geliyor. Üretim için büyük anlaşmalarımız var. Bu bağlamda Adana’da ilçe ve köylerde çiftçimizle bir araya geliyoruz. Onları yeni uygulamalar hakkında bilgilendiriyoruz.” dedi.

Üreticiye destek olmak amacıyla Çukobirlik’le protokol imzalandığına vurgu yapan Ali Karacalar, “Biz üreticimizin yanında olduğumuzu göstermek, üreticimizin köylerine, ayaklarına gidip ürünlerimizi tanıtmak istiyoruz. Hedefimiz, tarım bankacılığında farklı bir vizyon çizdiğimizi göstermek. Bunu da üreticilerin yanında olarak gösteriyoruz. Özellikle de sivil toplum kuruluşları dediğimiz üretici örgütleriyle protokoller düzenleyerek üreticilere hizmeti daha hızlı götürmenin planlarını, programlarını yapıyoruz. Bu amaçla Çukobirlik ile yaptığımız protokolü hayata geçirdik. Güneydoğu ve Çukurova Bölgesi’nin tamamında yürütülüyor. Her akşam saat 5 -6 gibi şubelerimizle birlikte sahada olacağız.” diye konuştu.

Türkiye’nin zirai anlamda önemli bir ülke olduğuna işaret eden Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Yakar, “TEB ile 3 -4 ay önce Çukobirlik’te görüştük. Üreticilere imkan sunmak istediklerini söylediler. Güzel bir projeyle karşımıza geldiler. Projeyi inceledik. Üreticilerimize faydalı olacağına inandığımız için Çukobirlik üyelerine özel avantajlar içeren protokole imza attık.” ifadelerini kullandı.

Türk Ekonomi Bankası’nın kendilerini rahatlattığını söyleyen üretici Vedat Metin de “Türk Ekonomi Bankası’na çiftçiye verdiği krediye yaklaşımından, çiftçinin üretim dallarını genişletmesinden ve uzun vadeli kredi vermesinden dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.