Çiftlik Adası Ağaoğlu'na satıldı, Marmaris karıştı!
MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki Çiftlik Adası'nın, dünyanın ünlü 10 emlak kralı listesinde altıncı sırada bulunan Türk işadamı Ali Ağaoğlu tarafından satın alınmasının yankıları sürüyor. Turizmciler ve emlakçılar, "Yerli yatırımcılar Marmaris'i keşfetmeye başladı" diyerek bu satışı olumlu karşılarken, Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, "Çiftlik Adası'nın doğal yapısını bozacak tesislere mani olunmayacağı düşüncesindeyiz" dedi.
- Ege Postası
- 31.12.2015 - 12:53
BİNLERCE AĞAÇ VAR
Güney cephesi Rodos Adası, Batı cephesi Çiftlik Koyu'na bakan ve iki iskeleden giriş yapılan, içinde bir dubleks bina, misafirhane, iki hizmetli evi, atölye, jeneratör odası, bir yüzme havuzu, üç sulama havuzu, binlerce çam, sığla, incir, zeytin ve nar ağacı bulunan turizm imarlı adayı işadamı Ağaoğlu'nun almasının yankıları Marmaris'te halen sürüyor. Adanın Ağağoğlu tarafından alınması turizmci ve emlakçılar tarafından bölgeye hareketlilik getireceği düşüncesiyle olumlu karşılanırken, çevrecileri ise endişelendirdi.
ÇEVRECİLER ENDİŞELİ
Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin DHA'ya konuyla ilgili endişelerini dile getirdi. Adanın doğal haliyle korunması gerektiğini savunan Kutengin şunları söyledi:
"80 bin metrekare yüzölçümü bulunan Çiftlik adasının 27 dönümü tapulu ve turizm imarlı. Burada herhangi bir yapılaşmaya kesinlikle karşıyız. Dernek olarak Marmaris doğasının tahrip edilmemesi için mücadele veriyoruz. Buna rağmen ormanlar ve koylar alınan yasal izinlerle işgal ediliyor. Alınan bu izinlerle Marmaris'in doğasının katledilmesi ilk değil. Cennet Adası'ndaki 4 dönüm, Bencik Koyu'nda 9 dönüm arazi satıldı. Keçi Adası ve buradaki fener 49 yıllığına kiralandı. Keçi Adası'nda şimdiden tadilat çalışması başladı. Şimdi de Çiftlik Adası satıldı. Çiftlik Adası'nın doğal yapısını bozacak tesislere mani olunmayacağı düşüncesindeyiz. Doğal yapı korunmadağı gibi çirkin görüntüler oluşturacak." '
'YATIRIM ADI ALTINDA DOĞAYA ZARAR VERİLDİ'
Çiftlik Adası'nın satılmasıyla ilgili turizmciler ve emlakçıların "Yerli yatırımcılar Marmaris'i keşfetmeye başladı" diyerek olumlu görüş belirtmelerini de eleştiren Kutengin'in şöyle devam etti:
"Yıllardır fuarlara katılımlarla, marinalarla, Marmaris'e yatırım adı altında bugüne kadar yapılanların doğaya nasıl zarar verildiği ve nasıl işgal edildiğini hep beraber gördük. Bölgenin bu doğal tahribata maruz bırakılmasında her zaman olduğu gibi yine hiçbir şeyden haberi olmayanlar var. Günlük yaşayan ve bunu umursamayanları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Güney Ege Otelciler ve Turistik İşletmeciler Birliği (GETOB) ve Emlakçılar Derneği gibi sivil toplum örgütleri varlığını Marmaris'e borçlu olduklarını unutmamalı." (DHA)
Yorum Yazın