Dolar 34,1045
%0.26
Euro 38,1552
%0.26
Altın 2.860,260
%1.09
Bist-100 9.962,00
%-0.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli Belediye Meclisinde AK Partililer meclisi terk etti! Demirtaş ismi kriz çıkardı

Çiğli Belediye Meclisinde AK Partililer meclisi terk etti! Demirtaş ismi kriz çıkardı

Çiğli Belediye Meclisi'nin Eylül ayı Olağan Toplantısı, sert tartışmalara ve sürpriz bir krize sahne oldu. CHP'li bir üyenin Selahattin Demirtaş'ın adını anması üzerine AK Partili meclis üyeleri salonu terk etti.

  • Ege Postası
  • 02.09.2024 - 20:48
  • Güncelleme: 02.09.2024 - 23:50

Çiğli Belediye Meclisi, Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısının Birinci Birleşiminde Adıyaman Belediyesi ile kardeş şehir olma önerisi, bütçe revizyonu ve stratejik plan gibi önemli konuları görüşmek üzere toplandı. Başkan Onur Emrah Yıldız’ın açılış konuşmasıyla başlayan mecliste, CHP’li Bülent Bingöl’ün tarım alanlarıyla ilgili önergesi tartışma yarattı. AK Partili Sezgin Özgen, yeterince inceleme yapamadıkları gerekçesiyle tepkisini dile getirdi. Ancak asıl kriz dilek ve temenniler bölümünde çıktı.

EĞİTİM SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ MECLİSİ GERDİ: ‘METNE SAYGI DUYMUYORUM’

Dilek ve temenniler bölümünde CHP’li Gökhan Acar, eğitim sistemindeki sorunları gündeme getirdi. Acar, devlet okullarının özel okullara dönüştüğünü ve nitelikli eğitimin artık erişilemez hale geldiğini savundu. Bu eleştiriler, AK Parti sıralarından büyük tepki gördü. AK Partili Özgür Kaner, "Arkadaşımıza da metne de saygı duymuyorum. Genel siyaset yapmak isteyen milletvekili olabilir, biz burada Çiğli için bulunuyoruz" diyerek eleştirilerin meclis gündemine taşınmasına karşı çıktı. Kaner’in “Tekrarı olursa meclisi terk ederiz” sözleri gerilimi tırmandırdı.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ İSMİ KRİZ ÇIKARDI: AK PARTİLİLER MECLİSİ TERK ETTİ

Asıl kriz CHP’li Alev Koç’un konuşmasıyla yaşandı. Koç’un adli yılın başlangıcı nedeniyle yaptığı konuşmada, Selahattin Demirtaş dahil tutuklu birçok ismin serbest bırakılmasını umduğunu belirtmesi, AK Partili üyelerin tepkisine yol açtı. Koç’un sözleri üzerine AK Partililer meclisi terk etti. Başkan Onur Emrah Yıldız, toplantının ikinci oturumunun Çarşamba günü yapılacağını duyurarak oturumu sonlandırdı.

ÇİĞLİ’DE SULAR DURULMUYOR! AK PARTİ VE CHP ARASINDAKİ GERİLİM TIRMANIYOR

AK Parti'nin meclisi terk etmesi, Çiğli’de siyaset sahnesinde yeni bir krizin habercisi oldu. CHP’li üyeler, eğitim sistemi ve adalet eleştirileriyle dikkat çekerken, AK Partililerin sert tepkisi meclisi gerdi. Çarşamba günü yapılacak ikinci oturumun gergin geçmesi bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.