Dolar 34,2112
%0.01
Euro 37,8647
%0.24
Altın 2.914,430
%-0.52
Bist-100 9.013,00
%-3.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'de aday adaylarını isyan ettiren anket

Çiğli'de aday adaylarını isyan ettiren anket

Araştırma Şirketi ORC'nin Çiğli’de aday adayları ile ilgili yaptığı anket kavga ile sona erdi. Şirket çalışanları alanı terk etti

  • Ege Postası
  • 11.11.2013 - 16:03
EGEPOSTASI/ÖZEL HABER - Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte Anket Şirketlerin çalışmaları da hız kazandı. ORC araştırma şirketinin Çiğli’de yaptığı anket vatandaşlar tarafından tepki gördü. Aday adaylarının taraftarları yapılan anket şekline tepki gösterirken, “ böyle anket çalışması yapılır mı'” diyerek anket çalışanlarına tepki gösterdiler. Tepkiler üzerine ORC şirketinin Çiğli Kasaplar meydanında kurduğu 5 adet standı kaldırmak zorunda kaldı ve Çiğli’den ayrıldı.


O STANTLAR KALDIRILDI
Çiğli kasaplar meydanında aday adayları ile ilgili anket yapıldığını duyan taraflar, hemen kasaplar meydanına gelerek önce kendi adaylarının önde olması için ankete katılmak istediler, ancak; sonra anketörlerin çalışma biçimene itiraz eden taraftarlar önce kendi aralarında sonra’da anket şirketi yöneticilerine “böyle anket çalışmasını olur, siz toplu anket yapıyorsunuz, burada stand kurarak yoldan geçen insanlara sorular soruyorsunuz, oysa vatandaşa giderek onlara soru sormanız lazım. Biz bugüne kadar böyle bir çalışma görmedik. Sadece bir noktadan anket mi olu? Burdan hemen kaldırın bu stantları sizin Çiğli'yi karıştırmaya hakkınız yok” diyerek tepki gösterdikleri ve artan tepkileri üzerine şirket yöneticileri stantları kaldırarak Çiğli’den ayrıldılar…


TARAFLAR BİRBİRİNE GİRDİ

Diğer taraftan CHP Çiğli Belediye Başkan Aday adaylarında Ali Rıza Koçer, Hasan Arslan ve Aziz Buğa’nın taraftarları anket şirketinin yaptığı anket çalışmalarına tepki gösterdi. Ankete katılan vatandaşların oylarına müdahale etmek isteyen taraflar arasında kısa süreli bir arbede yaşanmasına neden oldu. Olaylar burada bulunan vatandaşların araya girmesi ile büyümeden engellendi.

O ŞİRKETİN İSMİNİ KULLANMAK İSTEYEN BİRİLERİ Mİ VAR'
Kamuoyunu yönlendirme konusunda büyük sorumluluk taşıyan anket şirketlerinin 'stand' açma türünden bir yönteme başvurmaması, Çiğli'de yaşanan olaylar hakkında kafa karıştırdı. Söz konusu şirketin bu türden bir çalışma yapıp yapmadığı ya da birilerinin söz konusu şirketin ismini kullanarak siyasi rant mı elde etmek istediği bilinmiyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.