Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'den kardeşine yardım eli!

Çiğli'den kardeşine yardım eli!

Çiğli Belediyesi önceki yıl kardeş ilan ettiği Hozat'a yardım eli uzattı. Çiğli, terör olayları, olumsuz hava koşulları, işsizlik, maddi zorluklar ve imkansızlıklar ile mücadele eden ilçeye ihtiyacı doğrultusunda bir adet kamyon hibe etti.

  • Ege Postası
  • 09.12.2016 - 10:45

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Son yerel seçimlerde İzmirli öğretmen CHP'li Celaleddin Polat'ın Belediye Başkanı seçildiği Tunceli'nin Hozat ilçesine İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ardından Çiğli'den de destek geldi.

İZMİRLİ BAŞKANA İZMİR'DEN DESTEK

Son yerel seçimlerde 20 yıllık öğretmenlik mesleğini bırakarak Tunceli’nin Hozat ilçesinde partisi CHP tarafından aday gösterilen ve seçim kazanan İzmirli eğitimci Celaleddin Polat’ın başlattığı hizmet hamlesi ekonomik engellere takılmıştı. Partisinin bölgede seçim kazandığı sayılı ilçelerden Hozat’ta yerel seçimlerin ardından hizmet için kolları sıvayan CHP’li Polat, yaşadığı zorluklar ve imkansızlıklar nedeniyle İzmir’den yardım talebinde bulunarak adeta kapı kapı gezmiş ve destek için kentteki kardeş belediyelere çeşitli çağrılar yapmıştı. İlk olarak Balçova Belediyesi'nden olumlu yanıt alan Hozat ilçesine, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ardından yine kardeşi Çiğli'den de araç gereç ve iş makinesi desteği geldi.

ÇİĞLİ KAMYON HİBE ETTİ

Maddi güçlükler nedeniyle geçmişte işçi maaşlarını ödemekte güçlük çeken, cenazeleri otobüsle taşımak zorunda kalan ve borç parayla itfaiye aracı satın alan Hozat Belediyesi'nin talebine olumlu yanıt veren Çiğli Belediyesi, mecliste önemli bir kararın altına imza attı. Kardeşi Hozat Belediyesi'nin mali olanaksızlıklarından dolayı yerel hizmetlerinde ihtiyaç duyduğu halde satın alamadığı bir adet kamyonu Çiğli Belediyesi hibe etti. Çiğli Belediyesi, araç filosundaki 1994 model açık kasa kamyonu nakliye işlerinde kullanılmak üzere Tunceli'deki kardeş belediyesine gönderecek.  

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE YARDIM ETMİŞTİ

Yine geçen yıl içerisinde Hozat'ın dramına seyirci kalmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçeye bir adet cenaze aracı hibe etmişti. Hozat Belediyesi'nin Çiğli'nin yanı sıra, halen Balçova ve Konak ile birlikte toplam 3 kardeş ilçesi bulunuyor. Tunceli'nin Hozat Belediyesi çeşitli zorluklara ve merkezi idareden aldığı sınırlı desteğe karşın yaklaşık 7 bin nüfusa hizmet ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.