Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dündar'ın parkı Konak'ı gerdi!

Dündar'ın parkı Konak'ı gerdi!

Konak Belediyesi'nin 2012 yılında Aziziye Mahallesi’nde hizmete açtığı ve gazeteci Uğur Dündar’ın adını verdiği parkın son hali meclis oturumuna taşındı. Parkın kaderine terk edildiğini savunan ve son halini gündeme taşıyan AK Parti'li üyelerle CHP'li isimler arasında sert tartışma yaşandı. AK Parti'den kınama, CHP'den sert yanıt

  • Ege Postası
  • 09.12.2016 - 09:54

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Başkan Sema Pekdaş'In katılmadığı meclis toplantısında belediyenin park ve yeşil alanlarla ilgili hizmetleri masaya yatırıldı. Geçtiğimiz günlerde ülke gündemine taşınan Konak'taki Uğur Dündar Onurlu Yaşam Parkı'nın bakımsız halini eleştiren AK Parti grubuna CHP'li üyelerden sert yanıt geldi.

AK PARTİ'DEN KINAMA, CHP'DEN SERT TEPKİ

Başkanvekili Ahmet Karadağ yönetiminde gerçekleşen son meclis toplantısına CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak ve AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım da katılım gösterdi. Oturumda AK Parti adına söz alan AK Parti'li Mehmet Sait Başdaş geçtiğimiz haftalarda ulusal basına konu olan "Uğur Dündar Parkı kaderine terk edildi" başlıklı haberi meclis gündemine taşıdı. Aziziye Mahallesi sınırlarında kalan ve 2012 yılında açılan parkla ilgili olarak gazeteci Uğur Dündar'ın Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı aradığını belirten AK Parti'li Başdaş, iki isim arasında geçen konuşmayı hatırlattı. Mehmet Sait Başdaş, “O parka kızımla birlikte gittiğimde saatlerce bize sıra gelmiyor. Eksiklikler çok. Ama Uğur Dündar’ın yazısından örnek vermek istiyorum. Uğur Dündar, Sema Pekdaş’ı arıyor ve parkın kaderine terk edildiğini söylüyor. Daha sonra aralarında geçen konuşmayı köşesine taşımış. Orada başkanımız aynen “Aslında oraya park demek doğru değil, 500 metrekarelik bir alan. Uğur Dündar'ın adı keşke daha nitelikli bir yere verilseydi. Biz orada ne bakım yaparsak yapalım, o mahalle halkının kültürüne uygun değil. Orası İzmir'in görünür bir yeri değil” ifadelerini kullanıyor. Bu açıklamalarından dolayı Sema Pekdaş’ı kınıyorum" diyerek konunun ülke gündemine bu sözlerle yansımasından rahatsızlık duyduklarını dile getirdi.

DEMİR: SEMA'YI KINAMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİL!

Başdaş'ın eleştirilerine tepki gösteren ve sert yanıt veren CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Şerif Demir ise, "Burada arkadaşımızın art niyetli olduğunu, kelimesini geri almasını söylemek istiyorum. Söylediği parkın etrafında fen işleri müdürlüğü tarafından çalışmalar yapıldığını biliyor m? Selçuk ve Aziziye mahallesinde kaç tane sokağın yapıldığını biliyor m? O sokakları gezdi m? Sema Hanım oranın halkına karşı art niyetli değildir. O bugün burada olmayabilir ama biz onun temsilcisiyiz. Bizim olduğumuz yerde Başkanımızı kınamak kimsenin haddi değildir. O bölgede amatör takımlara o kadar yardım etti, niçin hiç ayrım yapmadı da park için yapsın'" dedi.

"ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN"

AK Parti'den gelen eleştirilere tepki gösteren bir diğer isim olan CHP'li Zeki Günen ise "Bu kınama ağır oldu. Bunu beklemezdim. Arkadaşı kınıyorum ve sözünü geri almasını istiyorum. Söylenen parkta iki katı kadar özel mülkiyet var. Buraya zaten bir şey yapılamıyor. Ayrıca zor korunan bir park. Parkın içinde sayılabilecek yerde bir personelimiz var. Evi de orada. Orada yatıp orada kalkıyor. Her gün orada sorunlar yaşanıyor. Bunları o bölge insanı ve muhtar kendi de söylüyor.  ‘Kültürüne uygun değil’ cümlesi… Elini vicdanına koysun. Bırakın belediye başkanını, siyasetçiyi sıradan bir insan bile bu cümleyi kullanır m? Böyle bir cümle yoktur. O gazete haberi de yanlıştır" diye konuştu.

ŞANLI'DAN TEKZİP SORUSU

Tartışmaya dahil olan ve yaptığı açıklamayla gerginliğe son veren AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı da Başdaş'In sözlerini geri almasını ve meclis tutanaklarından çıkartılmasını talep etti. Şanlı, ayrıca kınamanın ağır bir tepki olduğunu belirterek Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın söz konusu haberi tekzip edip etmediğini sordu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.