Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'ye Ankara'dan müjdeli haber

Çiğli'ye Ankara'dan müjdeli haber

Çiğli'de uzun zamandır merakla beklenen kentsel dönüşüm projesine Bakanlar Kurulu'ndan beklenen vize çıktı. Güzeltepe'de kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilen toplam 21 hektarlık alanda ilçe belediyesi tarafından yerinde dönüşüm yapılacak. Kentsel dönüşüme Bakanlar Kurulu vizesi

  • Ege Postası
  • 14.11.2016 - 09:09

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Çiğli Belediyesi'nin çalışmalarına önceki yıllarda start verdiği kentsel dönüşüm projesine hükümetten onay geldi.

BAKANLAR KURULU'NDAN MERAKLA BEKLENEN ONAY GELDİ

Çiğli'nin Güzeltepe semtinde toplam 21 hektarlık alanı kapsayan ve 258 hak sahibini yakından ilgilendiren kentsel dönüşümle ilgili kritik bakanlar kurulu yayınlandı. İlçe belediyesinin projesine onayı veren karar resmi gazetede yayınlanırken, Güzeltepe'deki 21,6 hektar büyüklüğündeki bölge kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi.

BELEDİYE 259 HAK SAHİBİYLE MASAYA OTURACAK

5393 sayılı yasa çerçevesinde yapılması planlanan kentsel dönüşüme göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetki ilçe belediyesine bırakılırken, kararla birlikte Güzeltepe semtindeki söz konusu alanda tapu ve alım satım işlemleri de durduruldu. Bölgede yapılacak imar çalışmasının ardından uzlaşma sürecine geçilmesi ve inşaat faaliyetlerine başlanması beklenirken, belediyenin önceki yıllarda duyurduğu proje kapsamında toplam bin 166 konut yapılması ve alanın 109 bin 300 metrekaresinin konut, 7 bin 800 metrekaresinin ise ticari kullanıma ayrılması planlanıyor.

BELEDİYE BEYAZ EŞYA DA DAĞITACAK

Belediyenin halktan gelen görüşler doğrultusunda hazırladığı proje için gerekli zemin etütleri, değer tespit çalışmaları ve tüm teknik incelemeler tamamlanırken, yapılacak yeni imar çalışmasının ardından ihale sürecine geçilecek. Ayrıca geçtiğimiz yıllarda kamuoyuna duyurulan projeye göre, belediyenin bir ilkin altına imza atarak bölgedeki hak sahibi vatandaşlara kira yardımlarının yanı sıra beyaz eşya dağıtması bekleniyor.

BAŞKAN ARSLAN'DAN İLK AÇIKLAMA

1960’lı yıllardan sonra özellikle de Varto depreminin ardından yerleşim alanlarından biri haline gelen Güzeltepe bölgesinde kentsel dönüşüm için düğmeye bastıklarını aktaran Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ise yaptığı ilk açıklamada kararın Çiğli halkı için hayırlı olmasını diledi. Projeyle ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerini sürdürdüklerini aktaran Başkan Arslan, "Yıllardır bölge halkının özlemle beklediği bu projeye başlayacak olmanın sevincini yaşıyoruz. Toplam 21 hektarlık alanda 259 parselde hak sahipleri için kentsel dönüşüme başlıyoruz. Altyapısı ve ulaşımı açısından problemli ve dönüşüme ihtiyacı olan bir bölge söz konusu. Burada halkın talepleri doğrultusunda, iyi bir planlama ile yepyeni bir yaşam alanı yaratacağız. Ön çalışmalarımızı tamamlamıştık ve kentsel dönüşüm için gelecek kararı bekliyorduk. Karar bize ulaştıktan sonra hızla çalışmalarımıza başlayacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortaklaşa çalışarak önce gerekli planlamayı yapacağız ve ardından projeye startı vereceğiz" dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.